Usein Kysyttyä

Usein Kysyttyä

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä!

Onko Olivia Klein -tuotesarja suomalainen?

Olemme yrityksenä täysin suomalainen ja myös perustajamme, Olivia Klein, on (nimestään huolimatta!) suomalainen.

Missä tuotteet valmistetaan?

Pahviset päällypakkauksemme tuotetaan Suomessa kotimaisista materiaaleista. Ihonpuhdistusliinamme valmistetaan Suomessa käsityönä happivalkaistusta puuvillasta.

Tuotteemme valmistetaan USDA National Organic Program -ohjelman mukaisesti akkreditoidussa ja tarkkaan valvotussa eco-yrityksessä USA:ssa. Yrityksen kautta myös tuotetaan kaikki tuotteidemme raaka-ainehankinnat, jotka ostetaan luotettavilta ja valvotuilta Organic Agriculture -sopimusviljeliöiltä.

Mitä puhdas kosmetiikka tarkoittaa?

Puhtaalla kosmetiikalla tarkoitamme ekologisesti tuotettua kosmetiikkaa, joka on turvallista ihmisille ja ympäristölle. Puhtaalle kosmetiikalle ominaista ovat luontoperäisten ja luomuviljeltyjen ainesosien käyttö, sekä tuotepakkausten täysi myrkyttömyys ja kierrätettävyys. Puhdas kosmetiikka ei sisällä ylimääräisiä ainesosia, kuten lisättyjä hajusteita, väriaineita tai koostumusta muokkaavia ainesosia, jotka eivät ole välttämättömiä tuotteen toimivuudelle. Puhtaan kosmetiikan tuotteet ovat tehokkaita, riittoisia ja monikäyttöisiä, ja näin ne auttavat vähentämään kosmetiikkatuotteiden hukka- ja liikakäyttöä.

Kuinka paljon tuotetta minun tulisi käyttää? Kuinka usein?

Tuotteen tarkka käyttömäärä riippuu ihosi hoitotarpeesta ja selviää vain testaamalla tuotetta. Suosittelemme aina aloittamaan tuotteen käytön pienillä määrillä ja lisäämään tuotteen käyttöä pikku hiljaa ihosi tarpeiden mukaisesti. Käytä hoitotuotteita mieluummin pienissä määrissä useaan kertaan päivässä kuin kerralla suurissa määrin!

Erityisesti seerumeiden käytössä on tärkeää huomioida, että tuotetta tulee käyttää erittäin vähän kerrallaan, tai vaihtoehtoisesti kosteusvoiteeseen sekoitettuna, jolloin tuote riittää pitkäksikin aikaa. Myös kosteusvoiteiden riittoisuutta voi parantaa sumuttamalla ihon kosteaksi hoitonesteellä ennen voiteen levittämistä. Tämä myös tehostaa kosteusvoiteen hoitavuutta ja imeytymistä.

Huomioithan, että puhdistustuotteemme ovat erittäin riittoisia, joten pienikin käyttömäärä usein riittää. Meikinpuhdistuksessa suosittelemme tekemään kaksi puhdistuskertaa sen sijaan, että tuotetta käytetään suurta määrää kerralla.

Missä tuotteita on hyvä säilyttää? Kuinka kauan tuotteet säilyvät?

Suosittelemme säilyttämään Olivia Klein -tuotteet kuivassa paikassa huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Käytä tuote loppuun 12 kuukauden sisällä avaamisesta.

Kuinka saan pullon pohjalle jääneen tuotteen helposti käyttöön?

Kaikki pakkauksemme sisältävät avattavat kierrekorkit, jotta pullon saa auki ja pohjalle jääneen tuotteen saa taputtelemalla pullosta ulos. Tuotetta voi pohja-annostelevasta pumpusta johtuen jäädä pullon reunoille, jolloin pulloa on hyvä kopauttaa sivusta, jotta tuote pääsee jälleen pumpun saataville.

Kosteusvoiteen sekaan voi ravistaa tilkan hoitonestettä, jotta pohjalle jäänyt voide lähtee helposti liikkumaan. Hoitotuotteisiin ei tule sekoittaa vettä, sillä se vaikuttaa tuotteen hoitavuuteen ja säilyvyyteen. Hair & Body Wash -shampooseen voi sekoittaa vettä, mutta silloin suosittelemme käyttämään sen loppuun kahden kuukauden sisällä laimentamisesta. Hoitoneste on helpoin käyttää loppuun avaamalla pullo ja kaatamalla hoitoneste vanulappuun.

Voinko kierrättää tyhjän tuotepakkauksen?

Totta kai! Kaikki tuotepakkauksemme ovat täysin kierrätettäviä. Pahviset päällypakkaukset voi laittaa sellaisenaan pahvinkierrätykseen. Pullot, korkit sekä pumput voi laittaa muovinkierrätykseen. Käytäthän myös ihonpuhdistusliinaasi mahdollisimman pitkään; sen voi pestä jopa 90 °C:ssa! Jos puhdistusliina on kuitenkin jo vaihdon tarpeessa, joutuu se valitettavasti sekajätteeseen.

Voiko Olivia Klein -hiustenhoitotuotteita käyttää saunassa?

Emme suosittele hiustenhoitotuotteita käytettävän saunassa. Paras suoja saunan kuumuutta vastaan saadaan jättämällä hiukset kuiviksi ja peittämällä ne kostealla pyyhkeellä. Mikäli hiuksissa on muotoilutuotteita, on hiukset syytä pestä ennen saunaan menoa, etteivät kiinnitysaineet pala hiuksiin. Älä koskaan pese hiuksia tai käytä hiustenhoitotuotteita, naamioita tai öljyhoitoja kuumassa saunassa.

Voitteko neuvoa tarkemmin tuotteen käytössä?

Ehdottomasti! Luethan kuitenkin ensin tuotteen käyttöohjeet tuotesivuilta. Myös verkkosivujemme tietopankista löydät runsaasti kattavia ihonhoito-ohjeita ja vinkkejä tuotteiden käyttöön. Mikäli kuitenkin kaipaat tarkempaa neuvoa, olethan meihin yhteydessä.

Ovatko Olivia Klein -tuotteet täysin luontoperäisiä?

Eivät täysin, mutta 99-prosenttisesti. Osa tuotteistamme sisältää synteettisiä tai osittain synteettisiä ainesosia.

Mitä synteettisiä ainesosia Olivia Klein -tuotteet voivat sisältää?

Osassa tuotteistamme käytetään synteettistä säilöntäainetta fenoksietanolia tuotteesta riippuen 0,25—1%:n pitoisuudessa. Hair & Body Wash -shampoo sisältää dinatrium laureth sulfosukkinaattia, joka on synteettinen puhdistava ainesosa. Nimestään huolimatta tämä ainesosa ei ole sulfaatti. Hiustenhoitoaineissamme käytetty stearalkoniumkloridi on synteettinen antistaattinen ainesosa.

Mitä osittain synteettisiä ainesosia Olivia Klein -tuotteet voivat sisältää?

Vaahtoavien puhdistustuotteidemme sisältämä kokamidopropyylibetaiini on osittain synteettinen, sillä sen valmistuksessa käytetään kookosöljyn lisäksi dimetyyliaminopropylamiinia. Hiustenhoitoaineissamme käytetty PEG-40 risiiniöljy on osittain synteettinen, polyetyleeniglykolista ja riisiniöljystä valmistettu emulgaattori ja pinta-aktiiviaine. Osassa tuotteistamme käytetään polysorbaatteja 20, 60 ja 80, jotka ovat etyleenioksidista ja sorbitolista valmistettuja osittain synteettisiä emulgaattori- ja pinta-aktiiviaineita.

Ovatko Olivia Klein -tuotteet luomua?

Kaikissa tuotteissamme käytetään ensisijaisesti luomuviljeltyjä raaka-aineita. Tuotteen tarkan luomuosuuden löydät tuotesivuilta. Valmistuksessa käytämme vain ekologisia valmistusmenetelmiä sekä mahdollisimman paljon käsityötä.

Sisältävätkö Olivia Klein -tuotteet väriaineita?

Ei, tuotteemme eivät sisällä lainkaan väriaineita. Monella tuotteellamme on kuitenkin ainesosista johtuva ominaisväri.

Sisältävätkö Olivia Klein -tuotteet hajusteita?

Ei, tuotteemme eivät sisällä lainkaan hajusteita. Joillakin tuotteilla voi kuitenkin olla ainesosista johtuva ominaistuoksu.

Sisältävätkö Olivia Klein -tuotteet sulfaatteja?

Ei, tuotteemme eivät sisällä lainkaan sulfaatteja.

Sisältävätkö Olivia Klein -tuotteet säilöntäaineita?

Kyllä, osa tuotteistamme sisältää fenoksietanolia tuotteesta riippuen 0,25—1%:n pitoisuudessa. Tuotteissamme käytetään myös seuraavia säilyvyyttä lisääviä ja takaavia ainesosia:

  • Neempuun siemenöljy (Melia Azadirachta Seed Oil)
  • Rosmariinin lehtiuute (Rosmarinus Officinalis Leaf Extract)
  • Teepuun lehtiöljy (Melaleuca Alternifolia Leaf Oil)
  • Tokoferoli, eli E-vitamiini (Tocopherol)
  • Vilja-alkoholi, luomu (Alcohol)

Ovatko Olivia Klein -tuotteissa käytetyt öljyt kylmäpuristettuja?

Kyllä, kaikki käyttämämme öljyt ovat kylmäpuristettuja. Valmistusmenetelmällä on suuri vaikutus öljyn laatuun ja koostumukseen. Kylmäpuristus on hellävaraisin ja luonnollisin valmistusmenetemälmä sekä ehto öljyn luomusertifiointiin. Kaikki tuotteissamme käytetyt öljyt ovat luomusertifioituja.

Onko Olivia Klein -tuotteissa käytetty palmuöljy vastuullisesti tuotettua?

Kyllä, käytössämme olevalla palmuöljyllä on EcoSocial Certification -sertifikaatti. Tämä järjestö tukee ja valvoo kestävän palmuöljytuotannon hankkeita sekä pyrkii vähentämään palmuöljytuotannon haitallisia vaikutuksia sertifioinnin avulla.

Sopiiko Olivia Klein -tuotesarja vegaaneille?

Suurin osa tuotteistamme ovat vegaanisia. Mikäli tuote sisältää eläinperäisiä ainesosia, ne ovat mainittu erikseen tuotesivuilla. Seuraavat Olivia Klein -tuotteet eivät valitettavasti sovi vegaaneille:

  • Optimal Lotion, sillä se sisältää maitojauhetta ja luomuhunajaa
  • Prime Cream, sillä se sisältää pakastekuivattua vuohenmaitojauhetta
  • Sensitive Wash, sillä se sisältää luomuhunajaa

Onko Olivia Klein -tuotteita tai niiden ainesosia testattu eläimillä?

Ei, tuotteitamme tai niiden ainesosia ei ole missään tuotantovaiheessa testattu eläinkokeilla.

En ole varma tuotteen sisältämästä ainesosasta. Mistä saisin lisää tietoa?

Olemme koonneet tietoa kaikista tuotteidemme sisältämistä ainesosista tänne. Voit hakea mitä vain ainesosaa etiketin tuoteselosteessa olevan INCI-ainesosanimen perusteella.

Epäilen olevani allerginen tai yliherkkä tietylle ainesosalle. Kuinka toimin?

Suosittelemme, että testaat tuotteen soveltuvuuden ihollasi aina ennen käyttöä, mikäli epäilet tai tiedät olevasi yliherkkä jollekin ainesosalle. Suosittelemme myös lukemaan tuoteselosteen tarkasti sekä käymään läpi Olivia Klein -tuotteiden yleisimmät allergeenit ennen käyttöä.

Soveltuvatko hydrolysoitua vehnäproteiinia sisältävät tuotteet keliaakikoille ja viljaherkille?

Suomen Keliakialiiton virallinen kanta on, että hydrolysoitu vehnä sopii jopa gluteenittomaan ruokavalioon. On kuitenkin suositeltavaa, että testaat tuotteen omalla ihollasi ennen käyttöä, mikäli epäilet tai tiedät olevasi yliherkkä jollekin ainesosalle.

Voinko käyttää Olivia Klein -tuotteita raskauden aikana?

Kyllä, kaikkia tuotteitamme on turvallista käyttää raskauden aikana.

Aloitin tuotteiden käytön viikko sitten ja nyt minulla on näppylöitä. Onko tämä normaalia?

Lievä iho-oireilu on normaalia, kun siirrytään käyttämään uusia tai tehokkaampia ihonhoitotuotteita. Tämän siirtymävaiheen aikana iho syväpuhdistuu, mikä voi valitettavasti ilmetä näppylöintinä. Erittäin kuivaa ihoa voi myös kuumottaa ja kirvellä, kunnes sen kosteustasapaino on elpynyt.

Siirtymävaiheen kesto on henkilökohtainen, mutta pisimmillään sen tulisi kestää vain muutaman viikon. Suosittelemme jatkamaan uutta hoitorutiinia aina vähintään kaksi viikkoa, jotta todellinen hoitotulos tulee esille. Mikäli kahden viikon käytön jälkeen oireilu ei lakkaa, tuotteet eivät välttämättä sovellu ihollesi. Siinä tapauksessa otathan meihin yhteyttä, jotta voimme yhdessä selvittää parhaan mahdollisen hoitoratkaisun ihollesi.

Olivia Klein -tuotteiden käytössä on syytä huomioida, että ne sisältävät korkeita hoitoainepitoisuuksia. Käytä tuotetta vain suositeltuja määriä ja lisää käyttömäärää vähän kerrallaan tarpeen mukaan. Tuotteiden liikakäyttö voi johtaa ihon ylihoitotilaan, joka voi aiheuttaa kutinaa, lievää kirvelyä tai pientä näppylöintiä. Nämä oireet katoavat hoidon jatkuessa.

Tuotteiden käyttö on syytä lopettaa, mikäli iholla tuntuu poltetta tai jatkuvaa kuumotusta, tai mikäli iholla näkyy selvää ihottumaa. Suosittelemme testaamaan tuotteen soveltuvuuden ihollasi ja käymään läpi Olivia Klein -tuotteiden yleisimmät allergeenit aina ennen käyttöä.

Miksi tuotesivuilla esitetty hinta eroaa jälleenmyyjän hinnasta?

Sivuillamme esitetty hinta on tuotteen suositettu vähittäishinta. Tuotteiden hinnat voivat hieman vaihdella jälleenmyyjästä riippuen.

Paikkakunnallani ei ole Olivia Klein -jälleenmyyjää! Kuinka voin ostaa tuotteita?

Tuotteitamme myydään useassa verkkokaupassa, jotka löydät jälleenmyyjälistaltamme. Kaikki Suomen apteekit voivat myös tilata Olivia Klein -tuotteita apteekkitukusta, joten voit pyytää tilausta lähiapteekiltasi.

En ole varma, mitä tuotteita minun tulisi käyttää. Voitteko auttaa?

Ehdottomasti! Löydät verkkosivujemme tietopankista runsaasti kattavia ihonhoito-ohjeita ja vinkkejä tuotteiden käyttöön, jotka helpottavat oikeiden hoitotuotteiden löytymistä. Kurkkaa erityisesti kätevää tuoteopastamme! Mikäli et silti ole varma, olethan meihin yhteydessä! Kerrothan viestissäsi mahdollisimman tarkasti ihosi tarpeista ja hoitorutiineistasi, jotta voimme antaa parasta mahdollista neuvoa.

En ole tyytyväinen tuotteeseen. Voinko palauttaa sen?

Olemme todella pahoillamme, ettei tuote sopinut sinulle! Mikäli tuote ei jostain syystä soveltunut ihollesi tai sen käytön kanssa ilmeni ongelmia, olethan meihin suoraan yhteydessä, jotta voimme yhdessä löytää parhaan ratkaisun ongelmaasi. Mikäli ostamasi tuote on viallinen, voit palauttaa sen tuotteen myyneelle jälleenmyyjälle, niin selvitämme asian yhdessä. Avaamattomien ja käyttämättömien tuotteiden osalta tarkista tuotteen myyneen jälleenmyyjän vaihto- ja palautuskäytäntö.

Olen kiinnostunut Olivia Klein -tuotteiden jälleenmyynnistä. Keneen voisin olla yhteydessä?

Kiitos mielenkiinnostasi! Olethan yhteydessä myyntijohtajaamme Mari Ahoseen joko puhelimitse +358 40 960 7148 tai sähköpostitse myynti@oliviaklein.fi.

Olen sisällöntuottaja ja olen kiinnostunut sarjastanne. Missä voisin tutustua tuotteisiin?

Kiitos mielenkiinnostasi! Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse info@oliviaklein.fi.

Etsimme yhteistyökumppania hyväntekeväisyys/järjestö/harrastustoiminnallemme. Olisitteko kiinnostuneita?

Haluamme olla kaikessa hyvässä mukana aina, kun se on mahdollista! Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse info@oliviaklein.fi niin katsotaan, mitä voisimme tehdä yhdessä.