kosmetiikan ainesosat

Kosmetiikan ainesosat

Tuotteen koostumus on tärkeintä

Tuotteen ainesosakoostumus on tärkein tekijä onnistuneessa ihonhoidossa. Jokaisella tuotteen ainesosalla on tarkka käyttötarkoitus, joten ihonhoitorutiini kannattaa aina räätälöidä ainesosiltaan ihon tarpeita vastaavaksi. Olemme koonneet alle runsaasti tietoa käyttämistämme ainesosista, jotta oikeiden tuotteiden löytyminen olisi mahdollisimman helppoa.

Kaikki tuotteemme sisältävät pääasiassa luontoperäisiä ja luomuviljeltyjä ainesosia, ilman lisättyjä hajusteita, väriaineita tai tarpeettomia koostumusta muokkaavia ainesosia. Tuotepohjana käytämme ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa aloe veraa.

Yleistä kosmetiikkasanastoa

INCI

INCI, eli International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, tarkoittaa kansainvälistä ainesosanimikkeistöä, jonka mukaan kosmetiikan ainesosat ovat ilmoitettava tuoteselosteissa. INCI-nimet perustuvat useimmiten joko raaka-aineena käytetyn kasvin tieteelliseen lajikenimeen tai ainesosan englanninkieliseen kemialliseen nimeen.

Antioksidantti

Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka tasapainottavat elimistön liiallista hapetustilaa neutraloimalla happiradikaaleja. Ihonhoitotuotteissa antioksidantit mm. estävät öljyjen härskiintymistä ja auttavat ihoa torjumaan oksidatiivista stressiä. Oksidatiivinen stressi on yksi ikääntymismuutoksia aiheuttava tekijä. Esimerkiksi vitamiinit C ja E ovat ihonhoidossa usein käytettyjä voimakkaita antioksidantteja.

Öljy & Rasvahappo

Kasviperäiset öljyt muodostavat pohjan erittäin monelle ihonhoitotuotteelle niiden tehokkuuden ja monikäyttöisyyden vuoksi. Öljyjen sisältämät rasvahapot voivat esimerkiksi rauhoittaa punoitusta, ärsytystä ja tulehdusta; pehmentää ihon pintakerrosta; kosteuttaa ihoa sekä suojata ihoa kosteuden haihtumiselta. Raaka-aineena käytetty öljy valmistetaan usein kylmäpuristamalla joko kasvin lehdistä tai siemenistä.

Alfahydroksihappo (AHA)

Alfahydroksihappoja kutsutaan yleiskielessä hedelmähapoiksi. AHA:t ovat karboksyylihappoihin kuuluva happoryhmä, mistä esimerkkejä ovat mm. maitohappo, viinihappo ja sitrushapot. AHA-happoja käytetään laajasti ihonhoitotuotteissa niiden ihoa kuorivan, silottavan ja uusiutumista tukevan vaikutuksen johdosta.

Kollageeni

Kollageeni on kehon tukikudoksissa esiintyvä tärkeä proteiini, joka osittain vastaa ihon lujuudesta ja kimmoisuudesta. Ikääntymisen myötä kollageenin luonnollinen tuotanto hidastuu, mikä johtaa muutoksiin iholla, kuten esimerkiksi lisääntyneeseen ihon kuivumiseen sekä ryppyjen syntymiseen.

Humektantti

Humektantit ovat aineita, jotka vetävät puoleensa kosteutta. Ihonhoitotuotteissa humektantit auttavat ihoa sitomaan ja säilyttämään kosteutta sekä tukevat hoitavien ainesosien imeytymistä. Kosmetiikassa yleisesti käytettyjä humektantteja ovat esimerkiksi hyaluronihappo ja glyseriini.

Emulgaattori

Emulgaattorit ovat aineita, jotka mahdollistavat veden ja öljyjen sekoittumisen. Seos, joka sisältää normaalisti toisiinsa sekoittumattomia ainesosia, kutsutaan emulsioiksi. Emulgaattorit ovat erittäin tärkeitä esimerkiksi kosteusvoiteiden toimivuudelle, sillä ne estävät voiteen eri ainesosien toisistaan jakautumisen.

Sakeuttamisaine

Sakeuttamisaineet lisäävät tuotteen viskositeettiä, eli tekevät tuotteesta paksumpaa. Ne ovat tarpeellisia esimerkiksi kosteusvoiteissa, sillä niillä saadaan aikaan voiteen haluttu paksuus. Sakeuttamisaineet eivät vaikuta tuotteeseen muilla tavoin. Esimerkiksi sokerista valmistettu ksantaanikumi on yleisesti käytetty sakeuttamisaine.

Pinta-aktiiviaine

Pinta-aktiiviaineet vähentävät tuotteen ainesosien välistä kitkaa. Ne ovat tärkeitä erityisesti puhdistustuotteiden toimivuudelle, sillä ne auttavat poistamaan öljyä ihon ja hiusten pinnalta. Ne voivat myös auttaa tuotteita vaahtoutumaan, tehden niistä miellyttävämpiä käyttää. Pinta-aktiiviaineita voidaan käyttää myös emulgaattoreina.

Säilöntäaine

Säilöntäaineet ovat ehdoton osa tuotteen ainesosakoostumusta, sillä ne estävät haitallisten mikrobien, kuten bakteereiden, virusten ja sienten, kasvun tuotteessa. Tuotteet saattavat sisältää säilöntäaineen lisäksi säilyvyyttä lisääviä ainesosia, mitkä yhdessä luovat jokaiselle tuotteelle räätälöidyn säilöntäjärjestelmän, joka takaa tuotteen turvallisuuden käyttäjälle.

Säilyvyyttä lisäävä

Säilyvyyttä lisäävät ainesosat eivät aina yksinomaan riitä säilömään tuotetta, mutta käytettynä muiden ainesosien kanssa ne takaavat tuotteelle erinomaisen säilyvyyden. Näillä ainesosilla on usein myös tärkeitä ihonhoidollisia vaikutuksia. Esimerkiksi voimakas antioksidantti E-vitamiini estää tuotteen sisältämien öljyjen härskiintymistä ja ihoa pehmentävä neempuun siemenöljy on luonnollisesti antimikrobista.

Synteettinen

Kosmetiikassa synteettinen ainesosa tarkoittaa yleisesti sellaista ainesosaa, joka on kemiallisesti valmistettu joko täysin tai osittain keinotekoisista aineista. Luontoperäiset ainesosat sen sijaan valmistetaan muokkaamalla luonnossa esiintyvää raaka-ainetta (esim aloe vera) fyysisin keinoin, kuten tislaamalla (aloe veran lehtivesi), uuttamalla (aloe veran lehtiuute) tai puristamalla (aloe veran lehtimehu).

Usein kysyttyä ainesosista

Ehdottomasti! Öljyjä sisältäviä tuotteita ei tarvitse välttää, vaikka iho on luonnollisesti rasvainen, kunhan käytössä on oikeanlainen tuote.

Liiallisesta rasvaisuudesta sekä aknesta kärsivän ihon talikoostumuksen on todettu sisältävän tavallista vähemmän välttämätöntä rasvahappoa linoleiinihappoa. Tuotteet, jotka sisältävät runsaasti linoleiinihappopitoisia öljyjä voivat auttaa tasapainottamaan ihon talikoostumusta ja näin voivat vähentää rasvaisuutta ja iho-oireilua. Linoleiinihapporikkaat öljyt myös imeytyvät ihoon helpommin jättämättä iholle huokosia tukkivaa kerrosta. Ihon liiallinen kuivattaminen voi sen sijaan johtaa luonnollisen talintuotannon lisääntymiseen, mikä voi pahentaa rasvaisuutta entisestään.

Lisää neuvoa tuotteiden valintaan löydät ihonhoito-ohjeistamme.

Valitettavasti kyllä! Jokaisella tuotteella on oma, tarkkaan määritelty säilöntäainejärjestelmä, joka takaa tuotteen turvallisuuden ja säilyvyyden pakkauksesta löytyväksi ajanjaksoksi. Mikäli tuotteeseen lisätään vettä tai tuotteita sekoitetaan keskenään, tuotteen säilyvyys saattaa vähentyä olennaisesti. Mikäli laimennat esimerkiksi Hair & Body Wash -shampoota vedellä, käytäthän sen loppuun viimeistään muutaman kuukauden sisällä.

Valitettavasti kyllä! Sekä allergia että yliherkkyys ovat mahdollisia niin luontoperäisille kuin synteettisillekin ainesosille. Tuotteen soveltuvuutta ei valitettavasti voi täysin taata, vaikka tuotteemme ovat mahdollisimman allergiaystävällisiä. Tästä syystä suosittelemme, että kokeilet uutta tuotetta aina pienellä ihoalueella ennen käyttöä. Lisää tietoa tuotteiden allergeeneistä löydät allergiatiedoista.

Tietyt kosmetiikan ainesosat saattavat herkistää ihoa auringon UV-säteilylle, joten niitä käytettäessä tulee olla erityisen varovainen auringossa ollessa. Auringolle herkistäviä ainesosia ovat erityisesti alfahydroksihapot sekä retinoli, eli A-vitamiini. Annathan ihonhoitotuotteiden kunnolla imeytyä ennen aurinkoon menoa, ja suojaathan ihosi auringolta aina mahdollisimman hyvin!

Seuraavia tuotteitamme ei tule käyttää auringossa:

Seuraavat tuotteet sisältävät eläinperäisiä ainesosia, joten ne eivät valitettavasti sovellu vegaaneille:

Tuotteiden ainesosat

Allaolevasta listasta löydät tietoa kaikista Olivia Klein -tuotteiden sisältämistä ainesosista. Ainesosat ovat aakkosjärjestyksessä INCI-nimien mukaan. Tarvittaessa voit hakea ainesosaa myös suomalaisen yleisnimen perusteella.

A

Acer Saccharum Extract

Sokerivaahterauute

Alfahydroksihappoa sisältävä ihoa kuoriva ja hoitava uute.

Adansonia Digitata Seed Oil

Baobab-siemenöljy

Miedosti antibakteerinen öljy, joka sisältää iholle tärkeitä A-, D-, E- ja F-vitamiineja. Baobab-öljy lisää ja sitoo ihoon kosteutta, joten se soveltuu erityisesti kuivalle ja karhealle iholle.

Alcohol

Vilja-alkoholi (luomu)

Alkoholi on antimikrobinen ainesosa, joka toimii tuotteessa säilöntäaineena sekä edistää tuotteen muiden ainesosien imeytymistä. Tuotteissamme käytetään vain luomusertifioitua ja elintarvikekelpoista vilja-alkoholia.

Allantoin

Allantoiini

Allantoiini on yhdiste, joka tunnetaan erityisesti sen ihoa rauhoittavista, haavoja hoitavista ja terveen ihokudoksen muodostumista tukevista ominaisuuksista. Allantoiini myös auttaa ihoa säilyttämään kosteutta. Tuotteissamme käytetty allantoiini valmistetaan rohtoraunioyrtistä.

Aloe Barbadensis Leaf Juice

Aloe veran lehtimehu

Aloe vera -kasvin lehdistä eristetty mehu, joka sisältää runsaasti vitamiineja, aminohappoja ja mineraaleja. Aloe vera hoitaa ja rauhoittaa ihoa sekä tukee ihovaurioiden ja ihotulehdusten parantumista. Käytämme aloe veran lehtimehua pohjana lähes kaikissa tuotteissamme.

Aloe Barbadensis Leaf Powder

Aloe veran lehtijauhe

Aloe vera -kasvin lehdistä valmistettu jauhe, joka hoitaa ihoa ja toimii tuotteessa tehokkaana humektanttina.

Anthemis Nobilis Flower Oil

Rooman kamomillan kukkaöljy

Ihoa tehokkaasti rauhoittava kukkaöljy, joka soveltuu erinomaisesti mm. herkän ihon ja ekseeman hoitoon.

Anthemis Nobilis Flower Water

Rooman kamomillan kukkavesi

Mieto ja ihoa rauhoittava kukkavesi.

Aphanizomenon Flos-Aquae Extract

Sini-viherleväuute

Sini-viherleväuute on ihoa ravitseva ja kosteutta sitova ainesosa, joka sisältää runsaasti lehtivihreää (klorofylliä) sekä vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja rasvahappoja.

Ascophyllum Nodosum Extract

Solmuleväuute

Solmuleväuute on monia tärkeitä mineraaleja sisältävä merileväuute, joka ravitsee ihoa sekä parantaa ihon kosteuspitoisuutta.

Ascorbic Acid

Askorbiinihappo (C-vitamiini)

C-vitamiini on luonnossa esiintyvä voimakas antioksidantti, jolla on ikääntymismuutoksia hidastava ja ihoa uudistava vaikutus. C-vitamiini neutraloi vapaita radikaaleja ja tukee kollageenisynteesiä.

Ascorbyl Palmitate

Askorbyylipalmitaatti (C-vitamiiniesteri)

C-vitamiiniesteri stimuloi kollageenin ja elastiinin muodostumista tukevia soluja. Voiteissa, nesteissä ja seerumeissa käytettynä C-vitamiiniesteri on vakaampi kuin C-vitamiini ja säilyttää tehokkuutensa pidempään.

Aspalathus Linearis Leaf Extract

Rooibos-lehtiuute

Runsaasti antioksidantteja sisältävä uute, joka ravitsee ihoa ja rauhoittaa ihoreaktioita. Rooibos-uute soveltuu erityisesti atooppisesta ihottumasta ja aknesta kärsivän ihon hoitoon.

Avena Sativa Straw Extract

Kauranversouute

Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä uute, joka rauhoittaa ihoa sekä kosteuttaa ja pehmentää ihoa ja hiuksia.

C

Calamine

Kalamiinijauhe

Kalamiinijauhe on sinkkioksidin ja rautaoksidin yhdiste, joka rauhoittaa ihoa ja hoitaa tehokkaasti eriasteisia ihoreaktioita.

Calendula Officinalis Flower Extract

Kehäkukkauute

Miedosti anti-inflammatorinen kukkauute, joka hoitaa ja rauhoittaa ihoa.

Camellia Sinensis Leaf Extract

Vihreän teen lehtiuute

Antibakteerinen ja antioksidanttinen uute, joka sisältää flavonoideja sekä C-, D-, B1- ja B2-vitamiineja. Kosteuttaa ja pehmentää ihoa sekä lisää ihon vastustuskykyä.

Caprae Lac Powder

Vuohenmaitojauhe

Vuohenmaitojauhe sisältää maitohappoa (alfahydroksihappoa), rasvahappoja sekä A-vitamiinia. Vuohenmaitojauhe kevyesti kuorii ja kirkastaa ihon pintaa, parantaa ihon kosteuspitoisuutta sekä rauhoittaa ihoärsytystä ja kutinaa, tehden siitä täydellisen ainesosan erityisesti aknen ja atooppisen ihottuman hoidossa.

Caprylic/Capric Triglyceride

MCT-öljy

MCT-öljy on triglyseridisekoitus, joka valmistetaan keskipitkäketjuisista rasvahapoista. MCT-öljy pehmentää ihoa tehokkaasti ja suojaa ihoa kuivumiselta.

Carthamus Tinctorius Seed Oil

Värisaflorin siemenöljy

Runsaasti linoleiinihappoa sekä E-vitamiinia sisältävä öljy, joka kosteuttaa ja pehmentää ihoa sekä suojaa ihoa kosteuden haihtumiselta. Korkean linoleiinihappopitoisuuden vuoksi värisafloriöljy soveltuu erinomaisesti rasvaisen ihon sekä aknen hoitoon.

Cetearyl Alcohol

Setearyylialkoholi

Rasva-alkoholien setyylin ja stearyylin seos, joka pehmentää ihoa sekä toimii tuotteessa myös emulgaattorina ja vaahtoavuutta parantavana ainesosana. Tuotteissamme käytetty setearyylialkoholi valmistetaan luomusertifioidusta palmuöljystä.

Cetearyl Glucoside

Setearyyliglukosidi

Setearyyliglukosidi on kookosperäinen rasvahappoglukosidi, joka toimii tuotteessa emulgaattorina.

Cetyl Alcohol

Setyylialkoholi

Setyylialkoholi on kookosperäinen ihoa pehmentävä ainesosa, joka toimii tuotteessa myös emulgaattorina.

Chamomilla Recutita Flower Oil

Saksan kamomillan kukkaöljy

Miedosti antibakteerinen kukkaöljy, joka rauhoittaa ihon ärsytys- ja tulehdusreaktioita.

Charcoal Powder

Aktiivihiili

Aktiivihiili on ihoa puhdistava ainesosa, joka imee itseensä iholta epäpuhtauksia, kuten hikeä ja rasvaa, näin vähentäen liiallista rasvaisuutta ja jättäen ihon raikkaaksi ja kuulaaksi. Aktiivihiili myös tasoittaa ihohuokosia sekä rauhoittaa ihoärsytystä. Aktiivihiili on erinomainen ainesosa erityisesti epäpuhtaan ja rasvaisen ihon sekä aknen hoidossa.

Citric Acid

Sitruunahappo

Sitruunahappo on antioksidanttinen alfahydroksihappo (AHA), joka kevyesti kuorii ja kirkastaa ihoa. Sitruunahappo toimii tuotteessa myös pH:n tasoittajana.

Citrus Bergamia Peel Oil

Bergamot-öljy

Miedosti antibakteerinen öljy, joka rauhoittaa kuivaa, tulehtunutta ja kutisevaa ihoa.

Citrus Limon Peel Extract

Sitruunankuoriuute

Alfahydroksihappoa (AHA) sisältävä uute, joka puhdistaa, kuorii ja kirkastaa ihon pintaa kevyesti.

Citrus Sinensis Peel Extract

Appelsiininkuoriuute

Alfahydroksihappoa (AHA) ja C-vitamiinia sisältävä uute, joka kuorii ja kirkastaa ihon pintaa kevyesti.

Cocamidopropyl Betaine

Kokamidopropyylibetaiini

Kokamidopropyylibetaiini on täysin biohajoava, kookoksen rasvahapoista ja synteettisestä dimetyyliaminopropylamiinista valmistettu vaahtoavuutta muodostava ja puhdistavia ominaisuuksia parantava pinta-aktiiviaine.

Cocos Nucifera Oil

Kookosöljy

Miedosti antibakteerinen ja ihon tulehdusreaktioita rauhoittava öljy, joka pehmentää ja kosteuttaa ihoa.

Cucurbita Pepo Seed Oil

Kurpitsan siemenöljy

Kurpitsan siemenöljy pehmentää ja ravitsee ihoa. Se sisältää erityisesti E-vitamiinia ja linoleiinihappoa, tehden siitä erinomaisen ainesosan erityisesti aknen sekä ikääntyvän ihon hoidossa.

D

Daucus Carota Sativa Seed Oil

Porkkanan siemenöljy

Runsaasti beetakaroteenia (A-vitamiinin esiaste) sisältävä öljy, joka pehmentää ihoa, tuo iholle joustavuutta ja estää kosteuden haihtumista.

Decyl Glucoside

Dekyyliglukosidi

Mieto puhdistava ainesosa, joka valmistetaan hedelmäsokerista ja kookoksesta.

Dimethylaminoethanol Tartrate

Dimetyyliaminoetanoli tartraatti (DMAE)

DMAE on asetyylikoliinin esiaste, joka tuo iholle kiinteyttä ja joustavuutta, tasoittaen tehokkaasti juonteiden ja ikääntymismuutosten ullkonäköä. Tuotteidemme sisältämä DMAE on kasviperäistä.

Dimethyl Sulfone

Metyylisulfonyylimetaani (MSM)

MSM on kasveissa ja vihanneksissa esiintyvä rikkiyhdiste, joka estää tehokkaasti tulehdusreaktioita ja jonka antioksidanttiset ominaisuudet ehkäisevät kollageenituotannon vähentymistä.

Disodium Coco-Glucoside Citrate

Dinatrium kookosglukosidi sitraatti

Sitrushaposta ja kookoksen rasvahapoista valmistettu emulgaattori ja pinta-aktiiviaine.

Disodium Laureth Sulfosuccinate

Dinatrium laureth sulfosukkinaatti

Mieto puhdistava ja vaahtoavuutta muodostava synteettinen ainesosa, joka poistaa tehokkaasti rasvaa, joten sitä käytetään erityisesti hiustenhoitotuotteissa. Nimestä huolimatta dinatrium laureth sulfosukkinaatti ei ole sulfaatti.

E

Elaeis Guineensis Oil

Palmuöljy

Palmuöljy on erityisesti A- ja E-vitamiineja sisältävä antioksidanttinen öljy, joka pehmentää ja ravitsee ihoa. Palmuöljy soveltuu hyvin erityisesti kuivan ja karhean ihon hoitoon. Tuotteissamme käytetyllä palmuöljyllä on EcoSocial Certification -luomusertifikaatti.

G

Glycerin

Glyseriini

Glyseriini on ihonhoidossa erittäin yleisesti käytetty ainesosa, joka pehmentää ihoa ja toimii tehokkaana humektanttina. Tuotteissamme käytetty glyseriini valmistetaan soijasta.

Glycine Soja Oil

Villisoijaöljy

Villisoijaöljy on runsaasti linoleiinihappoa ja E-vitamiinia sisältävä öljy, joka pehmentää ihoa ja suojaa ihoa tehokkaasti kosteuden haihtumiselta.

Glycolic Acid

Glykolihappo

Alfahydroksihappo (AHA), jolla on tehokas kosteuttava, kuoriva sekä ihoa uudistava vaikutus. Tuotteissamme käytetty glykolihappo valmistetaan sokeriruo’osta.

H

Hamamelis Virginiana Water

Taikapähkinävesi

Taikapähkinävesi on luonnollisesti antimikrobinen ainesosa, joka supistaa ihokudosta sekä rauhoittaa ihon tulehdusta ja ärsytystä. Taikapähkinävettä käytetään usein erityisesti rasvaiselle ja akneiholle tarkoitetuissa tuotteissa.

Helianthus Annuus Seed Oil

Auringonkukan siemenöljy

Auringonkukkaöljy on runsaasti linoleiinihappoa ja E-vitamiinia sisältävä öljy, joka pehmentää ihoa ja suojaa ihoa tehokkaasti kosteuden haihtumiselta. Korkean linoleiinihappopitoisuuden vuoksi auringonkukkaöljy soveltuu erinomaisesti rasvaisen ihon sekä aknen hoitoon.

Honey

Hunaja (luomu)

Hunaja on antibakteerinen ja antioksidanttinen ainesosa, joka pehmentää ihoa sekä suojaa ihoa kuivumiselta estämällä kosteuden haihtumista iholta. Hunaja sisältää luonnollisesti glykolihappoa (alfahydroksihappo), joten se kuorii ja kirkastaa ihoa hellävaraisesti. Hunaja soveltuu erinomaisesti niin kuivan ja karhean kuin aknestakin kärsivän ihon hoitoon. Tuotteissamme käytetty hunaja on luomua.

Hyaluronic Acid

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on luonnollisesti iholla esiintyvä polysakkaridi. Sitä käytetään yleisesti kosmetiikassa sen erittäin tehokkaan kosteutta sitovan ominaisuuden vuoksi. Hyaluronihappo tuo iholle täyteläisyyttä parantamalla ihon kosteuspitoisuutta huomattavasti. Tuotteissamme käytetty hyaluronihappo valmistetaan maissista ja vehnästä.

Hydrolyzed Wheat Protein

Hydrolysoitu vehnäproteiini

Hydrolysoitu vehnäproteiini sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja. Se pehmentää ja kosteuttaa ihoa sekä suojaa, korjaa ja vahvistaa hiusta. Tuotteissamme käytetään vain hydrolysoitua valkuaista, joka on pilkottu osiin aminohapoiksi. Keliakialiiton kanta on, että hydrolysoituna vehnäproteiini soveltuu myös keliaakikoille tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Hydroxyethylcellulose

Hydroksietyyliselluloosa

Luontoperäinen ja vesiliukoinen sakeuttamisaine.

K

Kaolin

Ruususavi

Ruususavi on mieto luonnonsavi, joka tunnetaan myös nimellä kaoliini tai kaoliinisavi. Ruususavi puhdistaa ja kevyesti kuorii ihoa mekaanisesti. Ruususavi myös imee itseensä ihon epäpuhtauksia ja tasoittaa ihohuokosia, minkä vuoksi se on erinomainen ainesosa erityisesti kasvonaamioissa sekä kuorintatuotteissa.

L

Lac Powder

Maitojauhe

Maitojauhe on maitohappoa (alfahydroksihappoa) sisältävä ainesosa, joka kevyesti kuorii, kirkastaa ja silottaa ihon pintaa. Maitojauhe on erinomainen ainesosa erityisesti karhean ja elottoman sekä atooppisesta ihottumasta kärsivän hoidossa. Tuotteissamme käytetty maitojauhe valmistetaan lehmänmaidosta.

Lactic Acid

Maitohappo

Alfahydroksihappo (AHA), joka auttaa ihoa sitomaan kosteutta sekä kevyesti kuorii ja kirkastaa ihoa. Tuotteissamme käytetty maitohappo valmistetaan maissista.

Lauryl Glucoside

Lauryyliglukosidi

Kookosperäinen pinta-aktiiviaine, joka puhdistaa ja auttaa tuotetta vaahtoutumaan.

Lavandula Angustifolia Flower Extract

Laventelin kukkauute

Laventelilla on antibakteerisia sekä ihotulehdusta ja -ärsytystä rauhoittavia ominaisuuksia, minkä vuoksi se sopii erityisesti aknen hoitoon.

Lavandula Angustifolia Flower Water

Laventelin kukkavesi

Laventelilla on antibakteerisia sekä ihotulehdusta ja -ärsytystä rauhoittavia ominaisuuksia, minkä vuoksi se sopii erityisesti aknen hoitoon.

Lecithin

Lesitiini

Ihoa pehmentävä ja rauhoittava rasva-aine, joka toimii tuotteessa myös emulgaattorina. Tuotteissamme käytetty lesitiini valmistetaan auringonkukasta.

Limnanthes Alba Seed Oil

Valkohilpan siemenöljy

Runsaasti E-vitamiinia sisältävä öljy, joka pehmentää ihoa tehokkaasti sekä auttaa suojaamaan öljyä sisältäviä tuotteita härskiintymiseltä.

M

Malic Acid

Omenahappo

Omenahappo on alfahydroksihappo (AHA), joka kevyesti kuorii, kirkastaa ja silottaa ihon pintaa.

Melaleuca Alternifolia Leaf Oil

Teepuun lehtiöljy

Teepuuöljy on poikkeuksellisen voimakas eteerinen öljy, jolla on antibakteerisia ja antifungaalisia ominaisuuksia, minkä vuoksi se on tehokas ainesosa erityisesti aknen hoidossa. Teepuuöljy toimii tuotteessa myös säilöntäaineena.

Melia Azadirachta Seed Oil

Neempuun siemenöljy

Neem-öljy on antibakteerinen ja tulehdusta rauhoittava öljy, joka sisältää runsaasti rasvahappoja sekä E-vitamiinia. Neem-öljy pehmentää ja ravitsee ihoa, hoitaa ihovaurioita ja soveltuu erinomaisesti mm. ekseeman ja aknen hoitoon. Neem-öljy toimii tuotteessa myös säilyvyyttä lisäävänä ainesosana, sillä se estää öljyjen härskiintymistä.

N

Niacinamide

Niasiini (B3-vitamiini)

Niasiini on erittäin tehokas ainesosa ihonhoidossa, joka tunnetaan myös B3-vitamiinina. Niasiini eheyttää vaurioitunutta hydrolipidikalvoa, parantaen kuivan ihon kosteuspitoisuutta huomattavasti sekä vähentäen ihon herkkyysoireita. Niasiini myös silottaa juonteista ihoa, vahvistaa ihon pintakerrosta sekä tasoittaa ihonsävyä. Niasiini sopii erityisesti kuivan, samean, punoittavan sekä ikääntyvän ihon hoitoon.

O

Oenothera Biennis Oil

Helokkiöljy

Helokkiöljy on runsaasti linoleiinihappoa sisältävä öljy, joka pehmentää ihoa, rauhoittaa ihon tulehdusreaktioita ja suojaa ihoa tehokkaasti kosteuden haihtumiselta. Helokkiöljy soveltuu erinomaisesti mm. atooppisen ihottuman sekä aknen hoitoon.

Olea Europaea Fruit Oil

Oliiviöljy

Oliiviöljy on runsaasti rasvahappoja, antioksidantteja, A-vitamiinin esiastetta karoteenia sekä E-vitamiinia sisältävä öljy, joka pehmentää ja ravitsee ihoa sekä parantaa ihon kimmoisuutta. Oliiviöljy soveltuu erinomaisesti kuivan ja karhean ihon hoitoon.

P

Panthenol

Pantenoli (B5-provitamiini)

Imeytyy ihosoluihin ja muuntuu sitten pantoteenihapoksi. Tämän ominaisuuden vuoksi pantenoli nostaa ihon kosteustasapainoa ja tukee uudistumista. Soveltuu erityisesti erittäin kuivan sekä tulehtuneen akneihon hoitoon.

PEG-40 Castor Oil

PEG-40 Risiiniöljy

Polyetyleeniglykolista ja riisiniöljystä valmistettu osittain synteettinen emulgaattori ja pinta-aktiiviaine.

Pelargonium Graveolens Oil

Geranium-öljy

Miedosti antibakteerinen öljy. Tasapainottaa ihon talintuotantoa sekä rasvaisen että kuivan ihon kosteustasapainoa.

Persea Gratissima Oil

Avokadoöljy

Helposti imeytyvä ihoa hoitava öljy. Rasvahappokoostumukseltaan avokadoöljy on hyvin samanlainen kuin oliiviöljy, mutta se sopii paremmin ihonhoitoon ensisijaisesti sen runsaan vitamiinipitoisuuden vuoksi. Sisältää A-, B-, D-, E- ja K-vitamiineja, sekä linolihappoa ja lesitiiniä. Avokadoöljyllä on pigmenttiläiskien muodostumista ehkäisevä ja couperosa-ihoa vahvistava vaikutus.

Phenoxyethanol

Fenoksietanoli

Synteettinen säilöntäaine, jota käytetään estämään haitallisten mikro-organismien kasvua. Euroopan Komission riippumaton tiedekomitea SCCS on todennut fenoksietanolin turvalliseksi kosmetiikkakäytössä 1%:n maksimipitoisuudella. Fenoksietanolin pitoisuus Olivia Klein -tuotteissa on tuotteesta riippuen 0,25—1%.

Polysorbate 20/60/80

Polysorbaatti 20/60/80

Polysorbaatit ovat sorbitolista ja etyleenioksidista valmistettuja emulgaattoreita ja pinta-aktiiviaineita, jotka erityisesti auttavat öljyjä sekoittumaan tuotteen muihin ainesosiin. Polysorbaatit ovat osittain synteettisiä.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Manteliöljy

Runsaasti E-vitamiinia sisältävä öljy, joka kosteuttaa tehokkaasti kuivaa ihoa ja palauttaa ihon rasvatasapainon. Koostumukseltaan kevyttä ja hyvin imeytyvää manteliöljyä suositellaan herkälle iholle, sekä myös vauvan ihonhoitoon ja meikinpoistoon.

Prunus Armeniaca Kernel Oil

Aprikoosin siemenöljy

Runsaasti rasvahappoja sekä A- ja E-vitamiinia sisältävä öljy. Pehmentää ja kosteuttaa ihoa ja hiuksia.

Punica Granatum Seed Extract

Granaattiomenan siemenuute

Runsaasti antioksidantteja sisältävä uute. Lisää ihon kimmoisuutta sekä pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Stimuloi ihosolujen uusiutumista ja hillitsee ihoärsytystä.

R

Retinyl Palmitate

Retinyylipalmitaatti (A-vitamiiniesteri)

Ihon terveyden kannalta tärkein A-vitamiinin muoto. Stimuloi kollageenin tuotantoa, vahvistaa ihoa ja toimii tehokkaana humektanttina.

Ricinus Communis Seed Oil

Risiiniöljy

Pääasiassa risinoleiinihappoa triglyseridimuodossa sisältävä, erittäin E-vitamiinipitoinen öljy. Hoitaa ja pehmentää ihoa ja hiuksia.

Rosa Canina Fruit Oil

Ruusunmarjaöljy

Antioksidanttipitoinen öljy, joka sisältää omega-3 ja omega-6 rasvahappoja. Pehmentää ja hoitaa ihoa.

Rosa Damascena Flower Water

Ruusuvesi

Ihoärsytystä ja punoitusta rauhoittava kukkavesi.

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract

Rosmariinin lehtiuute

Antimikrobinen ainesosa, joka sopii erilaisten iho-ongelmien, kuten aknen, hoitoon. Edistää ihon pintaverenkiertoa. Toimii tuotteessa myös säilöntäaineena.

Rubus Idaeus Fruit Extract

Vadelmauute

Antioksidanttipitoinen uute, joka rauhoittaa ja silottaa ihoa. Auttaa poistamaan ylimääräistä ihosolukkoa ihon pinnalta. Sopii erityisesti herkän ihon hoitoon.

S

Saccharum Officinarum Extract

Sokeriruokouute

Ihoa puhdistava, kosteuttava ja kevyesti kuoriva uute.

Salix Alba Bark Extract

Valkopajun kuoriuute

Ihohuokosia tasoittava ja ihon tulehdustiloja rauhoittava uute. Sisältää salisyylihappoa, jolla on ihoa kuoriva ja kirkastava vaikutus.

Sclerocarya Birrea Seed Oil

Marulaöljy

A- ja C-vitamiinia sisältävä öljy, joka hoitaa ja pehmentää ihoa.

Sea Salt

Merisuola

Merivedestä saatu suolojen seos. Rauhoittaa ihon tulehdusta ja ärsytystiloja.

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Jojobaöljy

Erityisesti E-vitamiinia sisältävä öljy, joka sitoo tehokkaasti kosteutta ja pehmentää karkeaa tai rasittunutta ihoa. Jojobaöljyllä voi hoitaa arpia, ihottumaa ja ihon hilseilyä. Antibakteerinen jojobaöljy elvyttää ja rauhoittaa ihon toimintoja, kuten talintuotantoa, minkä vuoksi se sopii myös rasvaiselle ja akneiholle.

Sodium Bicarbonate

Natriumbikarbonaatti (ruokasooda)

Natriumbikarbonaatti neutraloi ihon pH-tasapainoa, kuorii ihoa sekä rauhoittaa tehokkaasti ihon ärsytystä ja kutinaa.

Sodium Coco-Glucoside Tartrate

Natrium kookosglukosidi tartraatti

Luontoperäinen puhdistava ainesosa. Valmistetaan hedelmäsokerista ja kookoksesta.

Sodium Hyaluronate

Natriumhyaluronaatti

Natriumhyaluronaatti on hyaluronihapon natriumsuola, joka toimii tehokkaana humektanttina.

Sodium Lauryl Sulfoacetate

Natriumlauryylisulfoasetaatti

Luontoperäinen puhdistava ja vaahtoavuutta muodostava ainesosa. Valmistetaan kookos- ja palmuöljystä. Nimestä huolimatta ei ole sulfaatti.

Sodium PCA

Natrium PCA

Natrium PCA on pyroglutamiinin natriumsuola, mikä on luonnostaan iholla esiintyvä tehokas humektantti.

Stearalkonium Chloride

Stearalkoniumkloridi

Synteettinen antistaattinen ainesosa, joka poistaa hiusten sähköisyyttä.

Stearic Acid

Steariinihappo

Steariinihappo on kasviperäinen rasvahappo, joka sitoo tuotekoostumusta ja antaa tuotteille voidemaista rakennetta.

Stearyl Alcohol

Stearyylialkoholi

Stearyylialkoholi on kookosperäinen rasva-alkoholi, joka saadaan setyylialkoholin ja stearyylialkoholin seoksesta. Stearyylialkoholi pehmentää ihoa ja toimii tuotteessa myös emulgaattorina.

T

Tartaric Acid

Viinihappo

Viinihappo on useissa kasveissa luonnollisesti esiintyvä hedelmähappo (AHA), joka kevyesti kuorii ihoa.

Tetrasodium Glutamate Diacetate

Tetranatrium glutamaatti diasetaatti

Kasviperäinen kelatoiva aine. Toimii tuotteen säilyvyyttä ja toimivuutta tehostavana ainesosana. Täysin biohajoava ja myrkytön soluille ja ympäristölle.

Tocopherol

Tokoferoli (E-vitamiini)

Antioksidantti, joka estää vapaiden radikaalien syntymistä ja niiden vahingollista vaikutusta soluissa. Ihonhoitotuotteessa E-vitamiini kosteuttaa ja hoitaa ihoa tehokkaasti. Toimii tuotteessa myös säilyvyyttä lisäävänä ainesosana (estää öljyjen härskiintymistä).

Triticum Vulgare Germ Oil

Vehnänalkioöljy

Runsaasti E-vitamiinia sisältävä antioksidanttipitoinen öljy, joka ravitsee, kosteuttaa ja pehmentää ihoa.

V

Vaccinium Corymbosum Fruit Extract

Pensasmustikkauute

Erittäin antioksidanttipitoinen uute, joka ravitsee ihoa. Pensasmustikka on Pohjois-Amerikassa kasvava mustikan lähisukulainen.

Vaccinium Macrocarpon Fruit Extract

Karpalouute

Antioksidanttipitoinen uute, joka rauhoittaa ihoa ja tasoittaa ihohuokosia.

Vaccinium Macrocarpon Seed Oil

Karpalon siemenöljy

Erittäin antioksidanttipitoinen luonnonöljy. Ravitsee, pehmentää ja kosteuttaa ihoa sekä antaa suojaa vapaita radikaaleja ja ennenaikaista ikääntymistä vastaan.

Vaccinium Myrtillus Fruit Extract

Mustikkauute

Erittäin antioksidanttipitoinen uute, joka ravitsee ihoa. Sisältää antosyanidiinejä, jotka tukevat kollageenin tuotantoa. Sopii erityisesti ihovaurioiden hoitoon.

Vitis Vinifera Seed Oil

Viinirypäleen siemenöljy

Nopeasti imeytyvä ja erittäin kevyt öljy, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja rasvahappoja. Ravitsee ja pehmentää ihoa.

X

Xanthan Gum

Ksantaanikumi

Stabilointiaine, joka valmistetaan sokerista bakteerikäymisen avulla.

Z

Zea Mays Starch

Maissitärkkelys

Maissista valmistettu ihoa suojaava ja kosteutta imevä ainesosa.

Zinc Oxide

Sinkkioksidi, 800 nm

Ihoa suojaava ainesosa. Ei imeydy ihoon.