Kosmetiikan ainesosat

Tuotteiden koostumus

Olivia Klein -tuotteet sisältävät pääasiassa luontoperäisiä ja luomuviljeltyjä ainesosia, ilman lisättyjä hajusteita, väriaineita tai tarpeettomia koostumusta muokkaavia ainesosia. Tuotepohjana käytämme aloe veraa (Aloe Barbadensis).

Tuotteen ainesosakoostumus on kaikista tärkein tekijä onnistuneessa ihonhoidossa. Jokaisella ainesosalla on tuotteessa tarkka käyttötarkoitus, joten on ihanteellista räätälöidä ihonhoitorutiini ainesosiltaan aina ihon tarpeita vastaavaksi.

Yleistä kosmetiikkasanastoa

INCI

INCI, eli International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, tarkoittaa kansainvälistä ainesosanimikkeistöä, jonka mukaan ainesosat on ilmoitettava tuoteselosteissa. INCI-nimet perustuvat useimmiten joko raaka-aineena käytetyn kasvin tieteelliseen lajikenimeen tai ainesosan englanninkieliseen kemialliseen nimeen.

Antioksidantti

Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka tasapainottavat elimistön liiallista hapetustilaa neutraloimalla happiradikaaleja. Ihonhoitotuotteissa antioksidantit mm. estävät öljyjen härskiintymistä ja auttavat ihoa torjumaan oksidatiivista stressiä. Oksidatiivinen stressi on yksi ikääntymismuutoksia aiheuttava tekijä. Esimerkiksi vitamiinit C ja E ovat voimakkaita antioksidantteja.

Öljy & Rasvahappo

Kasviperäiset öljyt muodostavat pohjan erittäin monelle ihonhoitotuotteelle niiden tehokkuuden ja monikäyttöisyyden vuoksi. Öljyjen sisältämät rasvahapot voivat esimerkiksi rauhoittaa punoitusta, ärsytystä ja tulehdusta; pehmentää ihon pintakerrosta; kosteuttaa ihoa sekä suojata ihoa kosteuden haihtumiselta. Raaka-aineena käytetty öljy valmistetaan usein kylmäpuristamalla joko kasvin lehdistä tai siemenistä.

Alfahydroksidihappo (AHA)

Alfahydroksidihappoja kutsutaan yleiskielessä hedelmähapoiksi. AHA:t ovat karboksyylihappoihin kuuluva happoryhmä, mistä esimerkkejä ovat mm. maitohappo, viinihappo ja sitrushapot. AHA-happoja käytetään laajasti ihonhoitotuotteissa niiden ihoa kuorivan, silottavan ja uusiutumista tukevan vaikutuksen johdosta.

Kollageeni

Kollageeni on kehon tukikudoksissa esiintyvä tärkeä proteiini, joka osittain vastaa ihon lujuudesta ja kimmoisuudesta. Ikääntymisen myötä kollageenin luonnollinen tuotanto hidastuu, mikä johtaa muutoksiin iholla, kuten esimerkiksi lisääntyneeseen ihon kuivumiseen sekä ryppyjen syntymiseen.

Humektantti

Humektantit ovat aineita, jotka vetävät puoleensa kosteutta. Ihonhoitotuotteissa humektantit auttavat ihoa sitomaan ja säilyttämään kosteutta sekä tukevat hoitavien ainesosien imeytymistä. Kosmetiikassa yleisesti käytettyjä humektantteja ovat esimerkiksi hyaluronihappo ja glyseriini.

Emulgaattori

Emulgaattorit ovat aineita, jotka mahdollistavat veden ja öljyjen sekoittumisen. Seos, joka sisältää normaalisti toisiinsa sekoittumattomia ainesosia, kutsutaan emulsioiksi. Emulgaattorit ovat erittäin tärkeitä esimerkiksi kosteusvoiteiden toimivuudelle, sillä ne estävät voiteen eri ainesosien toisistaan jakautumisen.

Sakeuttamisaine

Sakeuttamisaineet lisäävät tuotteen viskositeettiä, eli tekevät tuotteesta paksumpaa. Ne ovat tarpeellisia esimerkiksi kosteusvoiteissa, sillä niillä saadaan aikaan voiteen haluttu paksuus. Sakeuttamisaineet eivät vaikuta tuotteeseen muilla tavoin. Esimerkiksi sokerista valmistettu ksantaanikumi on yleisesti käytetty sakeuttamisaine.

Pinta-aktiiviaine

Pinta-aktiiviaineet vähentävät tuotteen ainesosien välistä kitkaa. Ne ovat tärkeitä erityisesti puhdistustuotteiden toimivuudelle, sillä ne auttavat poistamaan öljyä ihon ja hiusten pinnalta. Ne voivat myös auttaa tuotteita vaahtoutumaan, tehden niistä miellyttävämpiä käyttää. Pinta-aktiiviaineita voidaan käyttää myös emulgaattoreina.

Säilöntäaine

Säilöntäaineet ovat ehdoton osa tuotteen ainesosakoostumusta, sillä ne estävät haitallisten mikrobien, kuten bakteereiden, virusten ja sienten, kasvun tuotteessa. Tuotteet saattavat sisältää säilöntäaineen lisäksi säilyvyyttä lisääviä ainesosia, mitkä yhdessä luovat jokaiselle tuotteelle räätälöidyn säilöntäjärjestelmän, joka takaa tuotteen turvallisuuden käyttäjälle.

Säilyvyyttä lisäävä

Säilyvyyttä lisäävät ainesosat eivät aina yksinomaan riitä säilömään tuotetta, mutta käytettynä muiden ainesosien kanssa ne takaavat tuotteelle erinomaisen säilyvyyden. Näillä ainesosilla on usein myös tärkeitä ihonhoidollisia vaikutuksia. Esimerkiksi voimakas antioksidantti E-vitamiini estää tuotteen sisältämien öljyjen härskiintymistä ja ihoa pehmentävä neempuun siemenöljy on luonnollisesti antimikrobista.

Synteettinen

Kosmetiikassa synteettinen ainesosa tarkoittaa yleisesti sellaista ainesosaa, joka on kemiallisesti valmistettu joko täysin tai osittain keinotekoisista aineista. Luontoperäiset ainesosat sen sijaan valmistetaan muokkaamalla luonnossa esiintyvää raaka-ainetta (esim aloe vera) fyysisin keinoin, kuten tislaamalla (aloe veran lehtivesi), uuttamalla (aloe veran lehtiuute) tai puristamalla (aloe veran lehtimehu).

Usein kysyttyä ainesosista

Ehdottomasti! Öljyjä sisältäviä tuotteita ei tarvitse välttää, vaikka iho on luonnollisesti rasvainen, kunhan käytössä on oikeanlainen tuote. Monien kasviperäisten öljyjen sisältämä välttämätön rasvahappo linoleiinihappo tasapainottaa aknesta tai rasvaisuudesta kärsivän ihon talikoostumusta ja näin tukee rasvaisuuden ja iho-oireilun tasoittumista. Ihon liiallinen kuivattaminen voi sen sijaan johtaa luonnollisen talintuotannon lisääntymiseen, mikä jälleen lisää rasvaisuutta.

Valitettavasti kyllä! Jokaisella tuotteella on oma, tarkkaan määritelty säilöntäainejärjestelmä, joka takaa tuotteen turvallisuuden ja säilyvyyden pakkauksesta löytyväksi ajanjaksoksi. Mikäli tuotteeseen lisätään vettä tai tuotteita sekoitetaan keskenään, tuotteen säilyvyys saattaa vähentyä olennaisesti. Mikäli laimennat esimerkiksi Hair & Body Wash -shampoota vedellä, käytäthän sen loppuun viimeistään muutaman kuukauden sisällä.
Valitettavasti kyllä! Sekä allergia että yliherkkyys ovat mahdollisia niin luontoperäisille kuin synteettisillekin ainesosille. Tuotteen soveltuvuutta ei valitettavasti voi täysin taata, vaikka tuotteemme ovat mahdollisimman allergiaystävällisiä. Tästä syystä suosittelemme, että kokeilet uutta tuotetta aina pienellä ihoalueella ennen käyttöä. Lisää tietoa tuotteiden allergeeneistä löydät allergiatiedoista.

Tietyt kosmetiikan ainesosat saattavat herkistää ihoa auringon UV-säteilylle, joten niitä käytettäessä tulee olla erityisen varovainen auringossa ollessa. Auringolle herkistäviä ainesosia ovat erityisesti AHA-hapot sekä retinoli (A-vitamiini). Annathan ihonhoitotuotteiden kunnolla imeytyä ennen aurinkoon menoa, ja suojaathan ihosi auringolta aina mahdollisimman hyvin! Seuraavia tuotteitamme ei tule käyttää auringossa:

Seuraavat tuotteet sisältävät eläinperäisiä ainesosia, joten ne eivät valitettavasti sovellu vegaaneille:

Olivia Klein Instagram Gallery 08

Tuotteiden ainesosat

Allaolevasta listasta löydät tietoa kaikista tuotteidemme sisältämistä ainesosista. Ainesosat ovat aakkosjärjestyksessä INCI-nimien mukaan. Tarvittaessa voit hakea ainesosaa myös suomalaisen yleisnimen perusteella.

A

Acer Saccharum Extract

Sokerivaahterauute

Ihoa kuoriva ja hoitava uute.

Adansonia Digitata Seed Oil

Baobab-siemenöljy

Sisältää iholle tärkeitä A-, D-, E- ja F-vitamiineja. Miedosti antibakteerinen, joten sisältää aknea, ihotulehduksia ja herkistymistä hillitseviä ominaisuuksia. Lisää ja sitoo kosteutta, joten se soveltuu erityisesti kuivalle ja karhealle iholle.

Alcohol

Vilja-alkoholi (luomu)

Antimikrobinen ainesosa. Toimii tuotteessa säilöntäaineena. Edistää myös tuotteen ainesosien imeytymistä.

Allantoin

Allantoiini

Allantoiini tunnetaan mm. rauhoittavista, haavoja hoitavista ja terveen ihokudoksen muodostumista tukevista ominaisuuksistaan. Sopii myös herkälle iholle. Auttaa ihoa säilyttämään kosteutta. Valmistetaan rohtoraunioyrtistä.

Aloe Barbadensis Leaf Juice

Aloe veran lehtimehu

Aloe vera -kasvin lehdistä eristetty mehu. Sisältää runsaasti vitamiineja, aminohappoja ja mineraaleja. Hoitaa ja rauhoittaa ihoa sekä tukee ihovaurioiden ja ihotulehdusten parantumista.

Aloe Barbadensis Leaf Powder

Aloe veran lehtijauhe

Aloe vera -kasvin lehdistä valmistettu jauhe. Hoitaa ihoa ja toimii tuotteessa tehokkaana humektanttina.

Anthemis Nobilis Flower Oil

Rooman kamomillan kukkaöljy

Ihoa tehokkaasti rauhoittava kukkaöljy, joka soveltuu erinomaisesti mm. herkän ihon ja ekseeman hoitoon.

Anthemis Nobilis Flower Water

Rooman kamomillan kukkavesi

Mieto ja ihoa rauhoittava kukkavesi.

Aphanizomenon Flos-Aquae Extract

Sini-viherleväuute

Sisältää runsaasti lehtivihreää, eli klorofylliä, sekä vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja rasvahappoja. Ihoa ravitseva ja kosteutta sitova ainesosa.

Ascophyllum Nodosum Extract

Solmuleväuute

Monia ihmisille tärkeitä mineraaleja sisältävä merileväuute. Aktivoi ihon uudistumista sekä hoitaa ja parantaa ihon tulehdusta ja ärsytystä. Tasapainottaa ihon kosteuspitoisuutta.

Ascorbic Acid

Askorbiinihappo (C-vitamiini)

Luonnossa esiintyvä voimakas antioksidantti, jolla on ikääntymismuutoksia hidastava ja ihoa uudistava vaikutus. C-vitamiini neutraloi vapaita radikaaleja ja tukee kollageenisynteesiä.

Ascorbyl Palmitate

Askorbyylipalmitaatti (C-vitamiiniesteri)

C-vitamiiniesteri stimuloi kollageenin ja elastiinin muodostumista tukevia soluja. Voiteissa, nesteissä ja seerumeissa C-vitamiiniesteri on vakaampi kuin C-vitamiini ja säilyttää tehokkuutensa pidempään.

Aspalathus Linearis Leaf Extract

Rooibos-lehtiuute

Antioksidanttipitoinen uute, joka hoitaa ja rauhoittaa ihoa.

Avena Sativa Straw Extract

Kauranversouute

Sisältää runsaasti iholle välttämättömiä rasvahappoja. Kauran sisältämät proteiinit ja sokerit kosteuttavat, rauhoittavat ja suojaavat ihoa.

C

Calamine

Kalamiinijauhe

Sinkkioksidin ja rautaoksidin yhdiste. Rauhoittaa ihoa ja hoitaa tehokkaasti eriasteisia ihoreaktioita.

Calendula Officinalis Flower Extract

Kehäkukkauute

Miedosti anti-inflammatorinen kukkauute, joka hoitaa ja rauhoittaa ihoa.

Camellia Sinensis Leaf Extract

Vihreän teen lehtiuute

Antibakteerinen ja antioksidanttinen uute, joka sisältää flavonoideja sekä C-, D-, B1- ja B2-vitamiineja. Kosteuttaa ja pehmentää ihoa sekä lisää ihon vastustuskykyä.

Caprae Lac Powder

Vuohenmaitojauhe

Miedosti kuoriva ja ihoa rauhoittava sekä kirkastava ainesosa.

Caprylic/Capric Triglyceride

MCT-öljy

Triglyseridisekoitus, joka on valmistettu keskipitkäketjuisista rasvahapoista. Pehmentää ihoa ja suojaa sitä kuivumiselta.

Carthamus Tinctorius Seed Oil

Värisaflorin siemenöljy

Sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja. Kosteuttaa ja pehmentää ihoa sekä suojaa ihoa kosteuden haihtumiselta.

Cetearyl Alcohol

Setearyylialkoholi

Rasva-alkoholien setyylin ja stearyylin seos, joka valmistetaan palmuöljystä. Ihoa pehmentävä ainesosa. Toimii tuotteessa myös emulgaattorina sekä kosteutusta ja vaahtoavuutta parantavana ainesosana.

Cetearyl Glucoside

Setearyyliglukosidi

Kookosperäinen rasvahappoglukosidi. Toimii tuotteessa emulgaattorina.

Cetyl Alcohol

Setyylialkoholi

Kookosperäinen ihoa pehmittävä ainesosa. Toimii tuotteessa emulsiostabilisaattorina.

Chamomilla Recutita Flower Oil

Saksan kamomillan kukkaöljy

Miedosti antibakteerinen kukkaöljy.

Charcoal Powder

Aktiivihiili

Aktiivihiilen käyttö perustuu absorptioon eli se imee itseensä iholta epäpuhtauksia, kuten hikeä ja rasvaa. Hoitaa tehokkaasti iho-ongelmia, kuten kiiltävää tai elotonta ihoa. Puhdistaa ihoa, tasoittaa ihohuokosia ja tasapainottaa rasvaisuutta. Rauhoittaa myös ihon tulehdusta ja ärsytystä.

Citric Acid

Sitruunahappo

Keskivahva luonnonhappo (AHA), joka kevyesti kuorii ihoa. Toimii tuotteessa myös pH:n tasoittajana.

Citrus Bergamia Peel Oil

Bergamot-öljy

Miedosti antibakteerinen ainesosa. Rauhoittaa kuivaa, tulehtunutta ja kutisevaa ihoa.

Citrus Limon Peel Extract

Sitruunankuoriuute

Ihoa puhdistava, hoitava ja kevyesti kuoriva uute.

Citrus Sinensis Peel Extract

Appelsiininkuoriuute

Ihoa puhdistava uute.

Cocamidopropyl Betaine

Kokamidopropyylibetaiini

100-prosenttisesti biohajoava, kookoksen rasvahapoista ja synteettisestä dimetyyliaminopropylamiinista valmistettu vaahtoavuutta muodostava ja puhdistavia ominaisuuksia parantava pinta-aktiiviaine.

Cocos Nucifera Oil

Kookosöljy

Miedosti antibakteerinen öljy, joka pehmentää ja kosteuttaa ihoa.

Cucumis Sativus Fruit Water

Kurkkuvesi

Sisältää 97% vettä. Rauhoittaa ja hoitaa kuivaa sekä herkistynyttä ihoa.

Cucurbita Pepo Seed Oil

Kurpitsan siemenöljy

Antioksidanttipitoinen öljy, joka sisältää erityisesti omega 6- ja omega 9 -rasvahappoja sekä E-vitamiinia. Pehmentää ja ravitsee ihoa.

D

Daucus Carota Sativa Seed Oil

Porkkanan siemenöljy

Runsaasti beetakaroteenia sisältävä öljy, joka lisää ihon pehmeyttä ja kimmoisuutta sekä estää kosteuden haihtumista iholta.

Decyl Glucoside

Dekyyliglukosidi

Mieto puhdistava ainesosa. Valmistetaan hedelmäsokerista ja kookoksesta.

Dimethylaminoethanol Tartrate

Dimetyyliaminoetanoli tartraatti (DMAE)

Asetyylikoliinin esiaste. Ihonhoitotuotteissa käytettynä DMAE tuo iholle kiinteyttä ja elastisuutta, tasoittaen tehokkaasti juonteiden ja ikääntymismuutosten ullkonäköä. Olivia Klein -tuotteissa käytetty DMAE on kasviperäistä.

Dimethyl Sulfone

Metyylisulfonyylimetaani (MSM)

Luonnossa kasveissa ja vihanneksissa esiintyvä rikkiyhdiste, joka estää tehokkaasti tulehdusreaktioita ja jonka antioksidanttiset ominaisuudet ehkäisevät kollageenituotannon vähentymistä.

Disodium Coco-Glucoside Citrate

Dinatrium kookosglukosidi sitraatti

Sitrushaposta ja kookoksen rasvahapoista valmistettu emulgointi- ja pinta-aktiiviaine.

Disodium Laureth Sulfosuccinate

Dinatrium laureth sulfosukkinaatti

Mieto puhdistava ja vaahtoavuutta muodostava synteettinen ainesosa. Poistaa tehokkaasti rasvaa, joten sitä käytetään erityisesti hiustenhoitotuotteissa. Nimestä huolimatta ei ole sulfaatti.

E

Elaeis Guineensis Oil

Palmuöljy

Antioksidanttipitoinen luonnonöljy, joka pehmentää ihoa. Sisältää erityisesti tokoferoleja, tokotrienoleja ja linolihappoa. Tuotteissamme käytetyllä palmuöljyllä on EcoSocial Certification -luomusertifikaatti.

G

Glycerin

Glyseriini

Pehmentää ihoa ja toimii tehokkaana humektanttina. Valmistetaan soijasta.

Glycine Soja Oil

Villisoijaöljy

Vitamiini- ja mineraalirikas öljy, joka kosteuttaa ja pehmentää ihoa.

Glycolic Acid

Glykolihappo

Hedelmähappo (AHA), jolla on erittäin tehokas kosteuttava, kuoriva sekä uudistava vaikutus. Valmistetaan sokeriruo’osta.

H

Hamamelis Virginiana Water

Taikapähkinävesi

Antimikrobinen, ihotulehdusta ja -ärsytystä rauhoittava ja kosteuttava ainesosa.

Helianthus Annuus Seed Oil

Auringonkukan siemenöljy

Pääasiassa linolihappoa triglyseridimuodossa sisältävä, erittäin E-vitamiinipitoinen öljy. Hoitaa, pehmentää ja suojaa ihoa kosteuden haihtumiselta.

Honey

Hunaja (luomu)

Ihoa pehmentävä, suojaava ja kosteutta säilyttävä ainesosa. Soveltuu erinomaisesti haavojen, pienten tulehdusten ja palovammojen sekä kuorivan ominaisuuden vuoksi myös psoriasiksen hoitoon.

Hyaluronic Acid

Hyaluronihappo

Luonnollisesti iholla esiintyvä polysakkaridi, joka toimii erittäin tehokkaana humektanttina. Tuo iholle täyteläisyyttä ja parantaa ihon kosteuspitoisuutta. Valmistetaan maissista ja vehnästä.

Hydrolyzed Wheat Protein

Hydrolysoitu vehnäproteiini

Sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja. Pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Suojaa, korjaa ja vahvistaa hiusta sekä kosteuttaa hiuspohjaa. Tuotteissamme käytetään vain hydrolysoitua valkuaista, joka on pilkottu osiin aminohapoiksi. Keliakialiiton kanta on, että hydrolysoituna vehnäproteiini soveltuu myös keliaakikoille tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Hydroxyethylcellulose

Hydroksietyyliselluloosa

Luontoperäinen ja vesiliukoinen sakeuttamisaine.

K

Kaolin

Ruususavi

Mieto luonnonsavi (kaoliinisavi), joka puhdistaa ja kevyesti kuorii ihoa. Imee itseensä ihon epäpuhtauksia ja tasoittaa ihohuokosia.

L

Lac Powder

Maitojauhe

Ihoa kirkastava ja hoitava ainesosa. Valmistetaan lehmänmaidosta.

Lactic Acid

Maitohappo

Ihonsävyä tasoittava happo, joka auttaa ihoa sitomaan kosteutta sekä kevyesti kuorii ihoa. Valmistetaan maissista.

Lauryl Glucoside

Lauryyliglukosidi

Kookosperäinen pinta-aktiiviaine, joka puhdistaa ja auttaa tuotetta vaahtoutumaan.

Lavandula Angustifolia Flower Extract

Laventelin kukkauute

Puhdistava ja virkistävä kukkauute.

Lavandula Angustifolia Flower Water

Laventelin kukkavesi

Ihotulehdusta ja -ärsytystä rauhoittava kukkavesi. Laventelilla on antibakteerisia ja tulehdusta rauhoittavia ominaisuuksia, minkä vuoksi se sopii erilaisten iho-ongelmien, kuten esimerkiksi aknen, hoitoon.

Lecithin

Lesitiini

Ihoa pehmentävä ja rauhoittava rasva-aine. Toimii tuotteessa myös emulgaattorina. Valmistetaan auringonkukasta.

Limnanthes Alba Seed Oil

Valkohilpan siemenöljy

Runsaasti E-vitamiinia sisältävä öljy, joka ravitsee ja kosteuttaa ihoa. Luo iholle suojaavan kerroksen, minkä vuoksi sitä käytetään myös karvojen poisto- ja vartalonhoitotuotteissa.

M

Malic Acid

Omenahappo

Hedelmähappo (AHA), jolla on ihon pigmettimuutoksia tasoittava vaikutus.

Melaleuca Alternifolia Leaf Oil

Teepuun lehtiöljy

Poikkeuksellisen voimakas eteerinen öljy, jolla on antibakteerisia ja antifungaalisia ominaisuuksia. Tehokas ainesosa ihotulehdusten hoidossa. Toimii tuotteessa myös säilöntäaineena.

Melia Azadirachta Seed Oil

Neempuun siemenöljy

Antibakteerinen öljy, joka sisältää paljon rasvahappoja, triglyseridejä ja E-vitamiinia. Ravitsee ihoa, hoitaa ihovaurioita ja soveltuu erityisesti iho-ongelmien, kuten aknen ja tulehdusten, hoitoon. Toimii tuotteessa myös säilyvyyttä lisäävänä ainesosana (estää öljyjen härskiintymistä).

N

Niacinamide

Niasiini (B3-vitamiini)

Ihoa silottava ja rauhoittava ainesosa, joka ehkäisee ihon ikääntymismuutoksia ja valon aiheuttamia vaurioita. Tehokas ainesosa aknen hoidossa. Suurissa pitoisuuksissa käytettynä vaalentaa ihoa.

O

Oenothera Biennis Oil

Helokkiöljy

Ihoa kirkastava ja hoitava ainesosa. Valmistetaan lehmänmaidosta.

Olea Europaea Fruit Oil

Oliiviöljy

Runsaasti rasvahappoja, antioksidantteja, A-vitamiinin esiastetta karoteenia sekä E-vitamiinia sisältävä öljy, joka pehmentää ja ravitsee ihoa sekä parantaa ihon kimmoisuutta.

P

Panthenol

Pantenoli (B5-provitamiini)

Imeytyy ihosoluihin ja muuntuu sitten pantoteenihapoksi. Tämän ominaisuuden vuoksi pantenoli nostaa ihon kosteustasapainoa ja tukee uudistumista. Soveltuu erityisesti erittäin kuivan sekä tulehtuneen akneihon hoitoon.

PEG-40 Castor Oil

PEG-40 Risiiniöljy

Polyetyleeniglykolista ja riisiniöljystä valmistettu emulgaattori ja pinta-aktiiviaine. Osittain synteettinen.

Pelargonium Graveolens Oil

Geranium-öljy

Miedosti antibakteerinen öljy. Tasapainottaa ihon talintuotantoa sekä rasvaisen että kuivan ihon kosteustasapainoa.

Persea Gratissima Oil

Avokadoöljy

Helposti imeytyvä ihoa hoitava öljy. Rasvahappokoostumukseltaan avokadoöljy on hyvin samanlainen kuin oliiviöljy, mutta se sopii paremmin ihonhoitoon ensisijaisesti sen runsaan vitamiinipitoisuuden vuoksi. Sisältää A-, B-, D-, E- ja K-vitamiineja, sekä linolihappoa ja lesitiiniä. Avokadoöljyllä on pigmenttiläiskien muodostumista ehkäisevä ja couperosa-ihoa vahvistava vaikutus.

Phenoxyethanol

Fenoksietanoli

Synteettinen säilöntäaine, jota käytetään estämään haitallisten mikro-organismien kasvua. Euroopan Komission riippumaton tiedekomitea SCCS on todennut fenoksietanolin turvalliseksi kosmetiikkakäytössä 1%:n maksimipitoisuudella. Fenoksietanolin pitoisuus Olivia Klein -tuotteissa on tuotteesta riippuen 0,25—1%.

Polysorbate 20/60/80

Polysorbaatti 20/60/80

Polysorbaatit ovat sorbitolista ja etyleenioksidista valmistettuja emulgaattoreita ja pinta-aktiiviaineita, jotka erityisesti auttavat öljyjä sekoittumaan tuotteen muihin ainesosiin. Polysorbaatit ovat osittain synteettisiä.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Manteliöljy

Runsaasti E-vitamiinia sisältävä öljy, joka kosteuttaa tehokkaasti kuivaa ihoa ja palauttaa ihon rasvatasapainon. Koostumukseltaan kevyttä ja hyvin imeytyvää manteliöljyä suositellaan herkälle iholle, sekä myös vauvan ihonhoitoon ja meikinpoistoon.

Prunus Armeniaca Kernel Oil

Aprikoosin siemenöljy

Runsaasti rasvahappoja sekä A- ja E-vitamiinia sisältävä öljy. Pehmentää ja kosteuttaa ihoa ja hiuksia.

Punica Granatum Seed Extract

Granaattiomenan siemenuute

Runsaasti antioksidantteja sisältävä uute. Lisää ihon kimmoisuutta sekä pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Stimuloi ihosolujen uusiutumista ja hillitsee ihoärsytystä.

R

Retinyl Palmitate

Retinyylipalmitaatti (A-vitamiiniesteri)

Ihon terveyden kannalta tärkein A-vitamiinin muoto. Stimuloi kollageenin tuotantoa, vahvistaa ihoa ja toimii tehokkaana humektanttina.

Ricinus Communis Seed Oil

Risiiniöljy

Pääasiassa risinoleiinihappoa triglyseridimuodossa sisältävä, erittäin E-vitamiinipitoinen öljy. Hoitaa ja pehmentää ihoa ja hiuksia.

Rosa Canina Fruit Oil

Ruusunmarjaöljy

Antioksidanttipitoinen öljy, joka sisältää omega-3 ja omega-6 rasvahappoja. Pehmentää ja hoitaa ihoa.

Rosa Damascena Flower Water

Ruusuvesi

Ihoärsytystä ja punoitusta rauhoittava kukkavesi.

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract

Rosmariinin lehtiuute

Antimikrobinen ainesosa, joka sopii erilaisten iho-ongelmien, kuten aknen, hoitoon. Edistää ihon pintaverenkiertoa. Toimii tuotteessa myös säilöntäaineena.

Rubus Idaeus Fruit Extract

Vadelmauute

Antioksidanttipitoinen uute, joka rauhoittaa ja silottaa ihoa. Auttaa poistamaan ylimääräistä ihosolukkoa ihon pinnalta. Sopii erityisesti herkän ihon hoitoon.

S

Saccharum Officinarum Extract

Sokeriruokouute

Ihoa puhdistava, kosteuttava ja kevyesti kuoriva uute.

Salix Alba Bark Extract

Valkopajun kuoriuute

Ihohuokosia tasoittava ja ihon tulehdustiloja rauhoittava uute. Sisältää salisyylihappoa, jolla on ihoa kuoriva ja kirkastava vaikutus.

Sclerocarya Birrea Seed Oil

Marulaöljy

A- ja C-vitamiinia sisältävä öljy, joka hoitaa ja pehmentää ihoa.

Sea Salt

Merisuola

Merivedestä saatu suolojen seos. Rauhoittaa ihon tulehdusta ja ärsytystiloja.

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Jojobaöljy

Erityisesti E-vitamiinia sisältävä öljy, joka sitoo tehokkaasti kosteutta ja pehmentää karkeaa tai rasittunutta ihoa. Jojobaöljyllä voi hoitaa arpia, ihottumaa ja ihon hilseilyä. Antibakteerinen jojobaöljy elvyttää ja rauhoittaa ihon toimintoja, kuten talintuotantoa, minkä vuoksi se sopii myös rasvaiselle ja akneiholle.

Sodium Bicarbonate

Natriumbikarbonaatti (ruokasooda)

Natriumbikarbonaatti neutraloi ihon pH-tasapainoa, kuorii ihoa sekä rauhoittaa tehokkaasti ihon ärsytystä ja kutinaa.

Sodium Coco-Glucoside Tartrate

Natrium kookosglukosidi tartraatti

Luontoperäinen puhdistava ainesosa. Valmistetaan hedelmäsokerista ja kookoksesta.

Sodium Hyaluronate

Natriumhyaluronaatti

Natriumhyaluronaatti on hyaluronihapon natriumsuola, joka toimii tehokkaana humektanttina.

Sodium Lauryl Sulfoacetate

Natriumlauryylisulfoasetaatti

Luontoperäinen puhdistava ja vaahtoavuutta muodostava ainesosa. Valmistetaan kookos- ja palmuöljystä. Nimestä huolimatta ei ole sulfaatti.

Sodium PCA

Natrium PCA

Natrium PCA on pyroglutamiinin natriumsuola, mikä on luonnostaan iholla esiintyvä tehokas humektantti.

Stearalkonium Chloride

Stearalkoniumkloridi

Synteettinen antistaattinen ainesosa, joka poistaa hiusten sähköisyyttä.

Stearic Acid

Steariinihappo

Steariinihappo on kasviperäinen rasvahappo, joka sitoo tuotekoostumusta ja antaa tuotteille voidemaista rakennetta.

Stearyl Alcohol

Stearyylialkoholi

Stearyylialkoholi on kookosperäinen rasva-alkoholi, joka saadaan setyylialkoholin ja stearyylialkoholin seoksesta. Stearyylialkoholi pehmentää ihoa ja toimii tuotteessa myös emulgaattorina.

T

Tartaric Acid

Viinihappo

Viinihappo on useissa kasveissa luonnollisesti esiintyvä hedelmähappo (AHA), joka kevyesti kuorii ihoa.

Tetrasodium Glutamate Diacetate

Tetranatrium glutamaatti diasetaatti

Kasviperäinen kelatoiva aine. Toimii tuotteen säilyvyyttä ja toimivuutta tehostavana ainesosana. Täysin biohajoava ja myrkytön soluille ja ympäristölle.

Tocopherol

Tokoferoli (E-vitamiini)

Antioksidantti, joka estää vapaiden radikaalien syntymistä ja niiden vahingollista vaikutusta soluissa. Ihonhoitotuotteessa E-vitamiini kosteuttaa ja hoitaa ihoa tehokkaasti. Toimii tuotteessa myös säilyvyyttä lisäävänä ainesosana (estää öljyjen härskiintymistä).

Triticum Vulgare Germ Oil

Vehnänalkioöljy

Runsaasti E-vitamiinia sisältävä antioksidanttipitoinen öljy, joka ravitsee, kosteuttaa ja pehmentää ihoa.

V

Vaccinium Corymbosum Fruit Extract

Pensasmustikkauute

Erittäin antioksidanttipitoinen uute, joka ravitsee ihoa. Pensasmustikka on Pohjois-Amerikassa kasvava mustikan lähisukulainen.

Vaccinium Macrocarpon Fruit Extract

Karpalouute

Antioksidanttipitoinen uute, joka rauhoittaa ihoa ja tasoittaa ihohuokosia.

Vaccinium Macrocarpon Seed Oil

Karpalon siemenöljy

Erittäin antioksidanttipitoinen luonnonöljy. Ravitsee, pehmentää ja kosteuttaa ihoa sekä antaa suojaa vapaita radikaaleja ja ennenaikaista ikääntymistä vastaan.

Vaccinium Myrtillus Fruit Extract

Mustikkauute

Erittäin antioksidanttipitoinen uute, joka ravitsee ihoa. Sisältää antosyanidiinejä, jotka tukevat kollageenin tuotantoa. Sopii erityisesti ihovaurioiden hoitoon.

Vitis Vinifera Seed Oil

Viinirypäleen siemenöljy

Nopeasti imeytyvä ja erittäin kevyt öljy, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja rasvahappoja. Ravitsee ja pehmentää ihoa.

X

Xanthan Gum

Ksantaanikumi

Stabilointiaine, joka valmistetaan sokerista bakteerikäymisen avulla.

Z

Zea Mays Starch

Maissitärkkelys

Maissista valmistettu ihoa suojaava ja kosteutta imevä ainesosa.

Zinc Oxide

Sinkkioksidi, 800 nm

Ihoa suojaava ainesosa. Ei imeydy ihoon.

Vieritä ylös