Ihonhoito

Nuoren ja Normaalin Ihon Hoito

Nuoren ja normaalin ihon hoito

Nämä ohjeet ovat tarkoitettu vain neuvoa antavaksi ja perustuvat Olivia Klein -tuotteisiin ja niiden käyttöön. Ohjeet eivät korvaa lääkehoitoa. Iho-oireilu on aina suositeltavaa hoitaa lääkärin valvonnassa. Keskustelethan hoitavan lääkärisi kanssa ennen ihonhoitotuotteiden käyttöä, jos sinulla on käynnissä ihoon kohdistuva lääkekuuri tai sairauden hoito.

Nuori ja normaali iho on kuulas, pehmeä ja kimmoisa. Iholla on hyvä pintaverenkierto ja pienet ihohuokoset, eikä siinä ole pysyviä kuivia alueita tai epäpuhtauksia. Toisinaan iho saattaa tulla kiilteleväksi päivän aikana, mutta se ei kuitenkaan ole luonnostaan rasvainen.

Vaikka nuori ja normaali iho näyttää ja tuntuu täydelliseltä, siitä on kuitenkin tärkeää pitää huolta. Ihon kunto ja hoitotarve muuttuu mm. iän, hormonitoiminnan ja ympäristötekijöiden myötä. Tärkeintä on keskittyä ihon kunnon ylläpitämiseen huolehtimalla riittävästä puhdistamisesta ja kosteuttamisesta. Ihon suojaaminen auringolta on myös ensisijaisen tärkeää. Hoitotuotteiksi kannattaa valita normaalin, herkän tai kuivan ihon mietoja tuotteita.

Kasvojen puhdistus

Suosittelemme välttämään ihon puhdistamista pelkällä vedällä, sillä vesi voi kuivattaa ihoa entisestään. Kevyeen ihon puhdistamiseen ja raikastamiseen on hyvä käyttää kosteuttavaa hoitonestettä, sillä se säilyttää ihon luonnollisen pH-tasapainon ja tukee hoitotuotteiden imeytymistä.

Kasvojen päivittäiseen puhdistamiseen suosittelemme mietoa ja sulfaatitonta Jelly Wash -puhdistusgeeliä, joka jättää ihon kuulaaksi ja mattapintaiseksi. Jelly Wash soveltuu myös meikin puhdistamiseen, mutta korkeapigmenttiset meikit voivat vaatia kaksi puhdistuskertaa.

Pesun yhteydessä on hyvä käyttää ihonpuhdistusliinaa, mikä on hellävarainen tapa kuoria iholta kuollutta ihosolukkoa ja stimuloida ihon pintaverenkiertoa. Käytä pesussa aina lämpöistä vettä ja vältä ihon voimakasta hankaamista.

Kasvojen syväpuhdistus

Säännöllinen kuorinta sekä naamio- ja öljyhoito tukevat ihanteellisen kosteuspitoisuuden ylläpitämistä. Nuori ja normaali iho ei tarvitse jatkuvaa syväpuhdistusta, joten suosittelemme ihon kuorintaa ja naamiohoitoa kerran viikossa ja öljyhoitoa vain tarvittaessa.

Savipohjainen Deep Peel -kuorintajauhe poistaa tehokkaasti ihon pinnalle kertyneitä kuolleita ihosoluja ja puhdistaa ihoa hellävaraisesti. Detox Masque on mieto voidepohjainen hoitonaamio, joka tasoittaa ihohuokosia sekä kosteuttaa ja pehmentää ihoa.

Nuorelle ja normaalille iholle soveltuu erinomaisesti myös puhdistusöljyllä tehty ihon höyrytyshoito, sillä se tukee luonnollista talintuotantoa ja syväpuhdistaa tehokkaasti, mutta jättää ihon samalla kosteutetuksi ja pehmeäksi ilman kosteusvoiteen tarvetta.

Vartalon pesu

Mahdollisimman hellävarainen pesu ylläpitää nuoren ja normaalin ihon pehmeyttä ja elinvoimaisuutta. Vältä kuumaa vettä, päivittäistä vesipesua ja voimakkaita pesuaineita, jotta ihoa suojaava hydrolipidikalvo säilyy ehjänä. Terve hydrolipidikalvo ylläpitää ihon luonnollista kosteustasapainoa ja vastustuskykyä, ja näin iho ei pääse kuivumaan, karheutumaan ja ärsyyntymään.

Peseytymiseen suosittelemme mietoja ja sulfaatittomia puhdistusgeelejä, mutta geelipesun jälkeen on erittäin tärkeää hoitaa ihoa hoitonesteellä ja kosteusvoiteella, jotta ihon kosteuspitoisuus ja pH-tasapaino palautuvat. Ajoittain on hyvä tehdä ihon voidepuhdistus, sillä se tuo iholle runsaasti kosteutta ja pehmeyttä pesun yhteydessä.

Vartalon kuorinta

Nuori ja normaali iho ei kaipaa tiheää kuorintaa, mutta ajoittainen mekaaninen kuorinta ihonpuhdistusliinalla tukee ihon uudistumista, estää pintakuivuuttaa ja auttaa stimuloimaan ihon pintaverenkiertoa. Suosittelemme käyttämään ihonpuhdistusliinaa voidepuhdistuksen yhteydessä, jotta iho pysyy kosteutettuna ja pehmeänä.

Hoitonesteet

Hoitonesteen käyttö on perusta kasvojen ja vartalon kosteutushoidolle. Hoitonesteet ovat runsaasti ihoa hoitavia ainesosia sisältäviä tiivisteitä, jotka tuovat iholle kosteutta, tasoittavat ihon pH-arvoa ja tukevat hoitotuotteiden imeytymistä ja tehoa. Levitä kosteusvoide aina hoitonesteellä kosteaksi sumutetulle iholle; näin vähennät myös tarvittavan kosteusvoiteen määrää ja hillitset mahdollista ihon kutinaa hoitotuotteita levittäessä.

Nuoren ja normaalin ihon kosteutushoitoa tukevat erityisesti tehokosteuttava, runsaasti aloe veraa sisältävä Hydra Spray Toner sekä runsaasti ravitsevia mineraaleja ja hyaluronihappoa sisältävä Mineral Spray Toner. Ruusunkukkavesipohjainen Sensitive Spray Toner rauhoittaa ajoittaisia ihon punoitus- ja ärsytysoireita.

Kasvojen hoito

Päivittäinen kosteutushoito on ehdottoman tärkeää, jotta ihon kosteuspitoisuus, kimmoisuus ja elinvoimaisuus säilyvät. Käytä hoitonestettä ja kosteusvoidetta maltillisesti useita kertoja päivän mittaan, jotta vältät ihon ylihoitoa ja ihon todellinen hoitotarve selviää. Nuori ja normaali iho ei kaipaa varsinaista tehohoitoa, mutta kuuriluontoinen seerumin käyttö tuo tarvittaessa apua ihon kuivuus- ja punoitusoireisiin.

Kevyt, mutta tehokosteuttava Hydra Lotion on paras vaihtoehto ihon päivittäiseen kosteuttamiseen sekä kevyen päivämeikin pohjustamiseen. Runsaasti niasiinia ja hyaluronihappoa sisältävä Hydra Serum hoitaa tehokkaasti kuivuutta ja tukee ihon punoitus- ja ärsytysoireiden parantumista.

Vartalon hoito

Nuoren ja normaalin ihon kosteutushoitoon suosittelemme kevyitä, nopeasti imeytyviä vartalovoiteita. Base Lotion on koko kehon kosteuttamiseen tarkoitettu mieto kosteusvoide päivittäiseen käyttöön. Maitojauhetta ja luomuhunajaa sisältävä Optimal Lotion estää tehokkaasti ihon kuivumista ja edesauttaa ihon luonnollista kuoriutumista.

Hiuspohjan hoito

Hellävarainen hiuspohjan savipesu tuo helpotusta ajoittaiseen, kuivuudesta johtuvaan hiuspohjan hilseilyyn. Savipesun saa aikaiseksi sekoittamalla kuorintajauhetta mietoon shampooseen ja hieromalla hiuspohjaa kevyesti. Ruususavea ja natriumbikarbonaattia sisältävä hiuspuuteri tuo apua herkästi rasvoittuvalle hiuspohjalle.

Epäpuhtauksien ja rasvaisuuden hillintä

Akne-perheen tuotteet soveltuvat erinomaisesti kuuriluontoiseksi hoidoksi hillitsemään epäpuhtauksia ja rasvaisuutta. Huomioithan, että yhtäkkinen ihon rasvoittuvuus voi johtua liiallisesta kuivumisesta, jonka reaktiona ihon luonnollinen talintuotanto lisääntyy. Muista myös huolehtia riittävästä kosteuttamisesta rasvaisuuden hoidossa ja käytä tehohoitotuotteita vain tarvittaessa.

Yksittäisten epäpuhtauksien, tulehtuneiden ihohuokosten ja pienten ihoalueiden hoidossa suosittelemme käyttämään aktiivihiilipohjaista puhdistusgeeliä naamiohoitona. Levitä pieni määrä puhdistusgeeliä hoidettavalle alueelle ja anna kuivua. Tarvittaessa puhdistusgeelin voi jättää vaikuttamaan yön ylitse. Poista puhdistusgeeli hoitonesteellä kostutetulla vanulapulla ja lisää heti kosteusvoidetta.

Oliko ohjeesta sinulle apua? Kerrothan meille, jos jotain puuttui tai jos voimme olla avuksi!

Vieritä ylös