Ihonhoito

Herkän Ihon Hoito

Herkän ihon hoito

Nämä ohjeet ovat tarkoitettu vain neuvoa antavaksi ja perustuvat Olivia Klein -tuotteisiin ja niiden käyttöön. Ohjeet eivät korvaa lääkehoitoa. Iho-oireilu on aina suositeltavaa hoitaa lääkärin valvonnassa. Keskustelethan hoitavan lääkärisi kanssa ennen ihonhoitotuotteiden käyttöä, jos sinulla on käynnissä ihoon kohdistuva lääkekuuri tai sairauden hoito.

Jokainen ihotyyppi voi olla herkästi reagoiva. Herkän ihon ominaisuuksia ovat erityisesti punoitus ja ihoärsytys. Herkkyys voi johtua monesta eri syystä, kuten ihosairaudesta, ympäristötekijöistä tai ihon vahingoittumisesta tai ohentumisesta. Usein ihoherkkyyden aiheuttajana on pintakuivuus, joten iho voi muuttua nopeasti elinvoimaiseksi, kun hoidolla saavutetaan ihanteellinen kosteustasapaino ja ihoa suojaava hydrolipikalvo elpyy. Herkän ihon hoitoon kannattaa valita mahdollisimman yksinkertaisia ja mietoja tuotteita, jotka sisältävät ihoa rauhoittavia ainesosia.

Kasvojen puhdistus

Suosittelemme välttämään ihon puhdistamista pelkällä vedällä, sillä vesi voi kuivattaa ihoa. Kevyeen ihon puhdistamiseen ja raikastamiseen on hyvä käyttää kosteuttavaa hoitonestettä, sillä se säilyttää ihon luonnollisen pH-tasapainon ja tukee hoitotuotteiden imeytymistä.

Kasvojen päivittäiseen puhdistamiseen suosittelemme hellävaraista Sensitive Wash -puhdistusgeeliä. Sen erittäin mieto koostumus puhdistaa ihoa ärsyttämättä, ja sen sisältämät kauran versouute sekä luomuhunaja ylläpitävät ihon kosteuspitoisuutta pesun yhteydessä. Sensitive Wash soveltuu myös meikin puhdistamiseen, mutta korkeapigmenttiset meikit voivat vaatia kaksi puhdistuskertaa.

Käytä pesussa mieluiten lämpöistä vettä, sillä kuuma vesi voi ärsyttää herkkää ihoa. Kuuma vesi myös laajentaa ihon pintaverisuonia, mikä voi aiheuttaa ihon punoitusta ja pahentaa rosacean oireita.

Kasvojen syväpuhdistus

Säännöllinen, muutaman kerran viikossa tehty naamiohoito auttaa ihoa puhdistumaan ja saavuttamaan ihanteellisen kosteustasapainon. Detox Masque on erittäin mieto voidepohjainen hoitonaamio, joka jättää ihon kosteutetuksi, pehmeäksi ja kimmoisaksi.

Herkälle iholle soveltuu erinomaisesti myös ihon öljypuhdistus, sillä se syväpuhdistaa ihoa tehokkaasti, mutta jättää ihon samalla kosteutetuksi ja pehmeäksi ilman kosteusvoiteen tarvetta. Tee ihon höyrytys öljypuhdistuksen yhteydessä kuitenkin varoen ja mielellään iltaisin, jotta mahdollinen ihon punoitus pääsee rauhoittumaan yön ylitse.

Emme suosittele herkälle iholle mekaanista kuorintaa. Jos kuorinta on kuitenkin tarpeellinen, ihonpuhdistusliinan käyttö yhdessä hoitonaamion, puhdistusöljyn tai puhdistusgeelin kanssa on hellävaraisin vaihtoehto.

Vartalon pesu

Herkkä iho kaipaa mahdollisimman hellävaraista pesua. Vältä kuumaa vettä, päivittäistä vesipesua ja voimakkaita pesuaineita, jotta ihoa suojaava hydrolipidikalvo säilyy ehjänä. Terve hydrolipidikalvo ylläpitää ihon luonnollista kosteustasapainoa ja vastustuskykyä, ja näin ihon herkkyysoireet ja ärsytystilat helpottuvat huomattavasti.

Suosittelemme pesuun ensisijaisesti voide- tai öljypuhdistusta, sillä ne tuovat iholle runsaasti kosteutta ja pehmeyttä pesun yhteydessä. Nopeaan ja kevyeen peseytymiseen sopii myös mieto ja sulfaatiton suihkugeeli, mutta geelipesun jälkeen on erittäin tärkeää hoitaa ihoa hoitonesteellä ja kosteusvoiteella, jotta ihon kosteuspitoisuus ja pH-tasapaino palautuvat.

Hoitonesteet

Hoitonesteen käyttö on perusta kasvojen ja vartalon kosteutushoidolle. Hoitonesteet ovat runsaasti ihoa hoitavia ainesosia sisältäviä tiivisteitä, jotka tuovat iholle kosteutta, tasoittavat ihon pH-arvoa ja tukevat hoitotuotteiden imeytymistä ja tehoa. Levitä kosteusvoide aina hoitonesteellä kosteaksi sumutetulle iholle; näin vähennät myös tarvittavan kosteusvoiteen määrää ja hillitset herkän ihon kirvelyä ja kuumotusta hoitotuotteita levittäessä.

Kaikki hoitonesteemme sisältävät ihoa kosteuttavia ja hoitavia ainesosia, joten oikean hoitonesteen valinta riippuu ihon hoitotarpeesta. Runsaasti ruusunkukkavettä sisältävä Sensitive Spray Toner rauhoittaa tehokkaasti ihoärsytystä ja tasoittaa ihon punoitusoireita. Tehokkaammin kosteuttava Hydra Spray Toner soveltuu erityisesti pintakuivuuden hillitsemiseen.

Kasvojen hoito

Päivittäinen kosteutushoito on ehdottoman tärkeää, jotta ihon kosteuspitoisuus paranee ja hydrolipidikalvo eheytyy. Käytä hoitonestettä ja kosteusvoidetta maltillisesti useita kertoja päivän mittaan, jotta vältät ihon ylihoitoa ja ihon todellinen hoitotarve selviää. Seerumit tuovat runsaasti lisätehoa ihonhoitoon ja takaavat parhaan mahdollisen hoitotuloksen. Suosittelemme seerumin käyttöä kosteusvoiteen sijaan, mikäli iho on erityisen oireileva.

Herkälle iholle suunniteltu Sensitive Cream on koostumukseltaan yksinkertaisin voiteemme, joka sopii parhaiten ihon päivittäiseen kosteutushoitoon ja kosketusherkän ihon suojaamiseen. Jos iho punoittaa tai on ärtynyt, suosittelemme ruusunkukkavesipohjaista Balance Cream -kosteusvoidetta. Runsaasti niasiinia ja hyaluronihappoa sisältävä Hydra Serum auttaa saavuttamaan ihanteellisen kosteustasapainon, tukee hydrolipidikalvon parantumista sekä tasoittaa tehokkaasti ihon punoitusta.

Silmänympäryksen ja huulten alueille suosittelemme ohuelle iholle suunniteltua, nopeasti imeytyvää Restore Concentrate -hoitotiivistettä. Levitä hoitotiiviste aina mahdollisimman ohuesti silmänympäryksen alueelle ja vältä käyttöä liikkuvalla luomella, ellei kyseessä ole ihottuman tai hilseilyn hoito. Ravitsevia öljyjä sisältävä Restore Concentrate pitää ohuen ihon kosteutettuna, tukee ihon elinvoimaisuutta ja soveltuu myös silmämeikin pohjustamiseen.

Vartalon hoito

Vartalon päivittäiseen kosteutushoitoon suosittelemme mahdollisimman kevyitä, helposti imeytyviä kosteusvoiteita. Base Lotion ja Base+ Lotion ovat erittäin hienojakoisia voiteita, jotka sisältävät ihoa pehmentäviä ja rauhoittavia kookos- ja viinirypäleen siemenöljyjä. Base+ Lotion soveltuu parhaiten erityisen herkän tai ärtyneen ihon hoitoon, sillä se sisältää myös ihoa rauhoittavaa Rooman kamomillan kukkaöljyä.

Hiuspohjan hoito

Herkän hiuspohjan hoidossa on erityisen tärkeää huolehtia, että shampoo on mahdollisimman mieto ja hellävarainen. Sulfaatiton Hair & Body Wash sisältää Rooman kamomillan ja laventelin kukkavesiä, jotka rauhoittavat erityisherkkää ja ärtynyttä hiuspohjaa. Suosittelemme hiuspohjan kosteutushoitoon voide- sekä öljynaamioita.

Kutinan ja kuumotuksen lievitys

Aloe vera -pohjainen kosteusgeeli tuo nopeaa helpotusta ihoärsytykseen ja kuumotukseen. Antioksidanttipitoista mustikkauutetta sisältävä Aloe Berry Jelly rauhoittaa ihoa välittömästi. Lisätehoa saa pitämällä geeliä jääkaapissa ennen käyttöä.

Oliko ohjeesta sinulle apua? Kerrothan meille, jos jotain puuttui tai jos voimme olla avuksi!

Vieritä ylös