Usein Kysytyt Kysymykset

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä!

Olemme yrityksenä täysin suomalainen, mutta tuotteistamme vain pesuliina on täysin suomalainen.

Tuotteidemme laatuvaatimusten mukaisia luomuviljeltyjä raaka-aineita joko ei kasva tai niitä ei kasvateta Suomessa (esim. jojobaöljy ja trooppiset kasvit, kuten kookos tai aloe vera). Suomessa ei myöskään ole luomulaatustandardisoitua ja pelkästään ekologiseen valmistustapaan keskittyvää kaupallista kosmetiikkateollisuutta.

Tuotteemme valmistetaan USDA National Organic Program -ohjelman mukaisesti akkreditoidussa ja tarkkaan valvotussa eco-yrityksessä USA:ssa. Yrityksen kautta myös tuotetaan kaikki tuotteidemme raaka-ainehankinnat, jotka ostetaan luotettavilta ja valvotuilta Organic Agriculture -sopimusviljeliöiltä. Valvonta tarkoittaa myös sitä, että kaikki käyttämämme raaka-aineet voidaan jäljittää aina alkuperäiseen viljelijään saakka.

Eivät täysin, mutta 99-prosenttisesti. Osa tuotteistamme sisältää joko synteettisiä tai osittain synteettisiä ainesosia.

Synteettiset ainesosat

Fenoksietanoli: Osassa tuotteistamme käytetään synteettistä säilöntäainetta fenoksietanolia tuotteesta riippuen 0,25—1%:n pitoisuudessa.
Dinatrium laureth sulfosukkinaatti: Hair & Body Wash -shampoo sisältää dinatrium laureth sulfosukkinaattia, joka on synteettinen puhdistava ainesosa.

Osittain synteettiset ainesosat

Kokamidopropyylibetaiini: Vaahtoavien puhdistustuotteidemme sisältämä kokamidopropyylibetaiini on osittain synteettinen, sillä sen valmistuksessa käytetään kookosöljyn lisäksi dimetyyliaminopropylamiinia.
Polysorbaatit: Osassa tuotteistamme käytetään polysorbaatteja 20, 60 ja 80, jotka ovat osittain synteettisiä emulgaattori- ja pinta-aktiiviaineita.

Kaikissa tuotteissamme käytetään ensisijaisesti luomuviljeltyjä raaka-aineita. Tarkan luomuosuuden löydät jokaisen tuotteen tuoteselosteesta. Valmistuksessa käytämme vain ekologisia valmistusmenetelmiä sekä mahdollisimman paljon käsityötä.

Tuotteen tarkka käyttömäärä riippuu ihosi hoitotarpeesta ja selviää vain testaamalla tuotetta. Suosittelemme aloittamaan pienillä käyttömäärillä ja lisäämään tuotteen käyttöä ihosi tarpeiden mukaisesti.

Erityisesti seerumeiden käytössä on tärkeää huomioida, että tuotetta tulee käyttää erittäin pienissä määrissä.

Ei, tuotteitamme tai niiden raaka-aineita ei ole missään tuotantovaiheessa testattu eläinkokein.

Suurin osa tuotteistamme ovat vegaanisia. Mikäli tuote sisältää eläinperäisiä ainesosia, ne ovat mainittu erikseen tuotesivuilla.

Seuraavat Olivia Klein -tuotteet eivät sovi vegaaneille:

Optimal Lotion — sisältää maitojauhetta ja luomuhunajaa
Prime Cream — sisältää pakastekuivattua vuohenmaitojauhetta
Sensitive Wash — sisältää luomuhunajaa

Jokainen Olivia Klein -tuote säilyy keskimäärin 2-3 vuotta tehtaalta lähtiessään, eikä tähän aikaan vaikuta tuotteen avaaminen tai pakkaus. Tuotteiden hyvän säilyvyyden takaa myös se, että kaikki tuotteemme valmistetaan pienissä tilauserissä ilman ylimääräistä välivarastointia.

Tuotepakkauksista löytyy numerosarja, josta tarvittaessa voidaan selvittää kyseisen tuotteen tarkka valmistus- ja pakkauspäivämäärä. Myynnissä olevat Olivia Klein -tuotteet tarkistetaan vuosittain tämän numerosarjan perusteella.

Suosittelemme säilyttämään Olivia Klein -tuotteet viileässä ja kuivassa paikassa ja käyttämään tuotteen loppuun 12 kuukauden kuluessa avaamisesta.

Suurin osa tuotteistamme sisältää useita erilaisia ainesosia, jotka jakautuvat tuotteen seisoessa. Pohjasta aloittavasta pumppuannostelijasta johtuen tuotteet vaativat sekoittamista aina ennen käyttöä, joten niihin on jätettävä riittävästi sekoitustilaa. Näin ollen uusi tuote voi näyttää vajaalta.

Voiteiden ja hoitoemulsioiden sekaan suosittelemme ravistamaan hieman hoitonestettä, jotta pohjalle jäänyt tuote lähtee helposti liikkumaan. Näihin tuotteisiin ei tule sekoittaa vettä, koska se vaikuttaa tuotteen hoitavuuteen ja säilyvyyteen.

Hair & Body Wash -shampooseen voi sekoittaa vettä. Mikäli laimennat shampoota vedellä, suosittelemme käyttämään sen loppuun kahden kuukauden sisällä.

Kyllä, kaikki tuotepakkauksemme ovat täysin kierrätettäviä. Tietoa pakkausmateriaaleistamme löydät täältä.

Tuotteisiimme ei ole lisätty aurinkosuojaa, koska mielestämme aurinkosuojan lisääminen esimerkiksi päivävoiteeseen voi antaa harhaanjohtavan kuvan tuotteen suojaavuudesta.

Toimivan suojan saavuttamiseksi aurinkovoidetta on lisättävä vähintään kahden tunnin välein ja mieluiten useammin, koska auringon UVB-säteilyltä suojaavat aktiiviset aineosat alkavat hajota heti, kun ne altistuvat auringolle. Hajoamiseen ei vaikuta suojakerroin, eivätkä väitteet, että aurinkosuoja olisi pitkävaikutteinen tai vedenkestävä. Lisäksi aurinkovoiteet suojaavat vain UVB-säteiltä ja vain vaimentavat UVA-säteitä.

Ei, tuotteemme eivät sisällä lainkaan väriaineita. Monella tuotteellamme on kuitenkin ainesosista johtuva ominaisväri.

Ei, tuotteemme eivät sisällä lainkaan hajusteita.

Joillakin tuotteilla voi kuitenkin olla luontoperäisistä ainesosista johtuva vahvakin ominaistuoksu, kuten esimerkiksi ruusunkukkavettä sisältävällä Sensitive Spray Tonerilla.

Kyllä, osa tuotteistamme sisältää fenoksietanolia tuotteesta riippuen 0,25—1%:n pitoisuudessa.

Tuotteissamme käytetään myös seuraavia säilyvyyttä lisääviä ja takaavia ainesosia:

Neempuun siemenöljy (Melia Azadirachta Seed Oil)
Rosmariinin lehtiuute (Rosmarinus Officinalis Leaf Extract)
Teepuun lehtiöljy (Melaleuca Alternifolia Leaf Oil)
Tokoferoli, eli E-vitamiini (Tocopherol)
Vilja-alkoholi, luomu (Alcohol)

Käytämme osassa tuotteistamme fenoksietanolia, koska se on yksi vähiten ihoa ärsyttävistä ja allergiaa aiheuttavista säilöntäaineista.

Ymmärrämme, että fenoksietanoli voi olla asiakkaillemme huolenaihe, joten olemme koonneet alle lisää tietoa siitä, miksi sitä käytetään Olivia Klein -tuotteissa.

Säilöntäaineiden käyttö ja kosmetiikkalainsäädäntö

Säilöntäaineita käytetään kosmeettisissa tuotteissa estämään haitallisten bakteereiden, homeiden, sienien yms. kasvua. Nestepohjaiset kosmetiikkatuotteet ovat erinomainen kasvualusta mikro-organismeille, joten ne ovat erityisen riskialttiita kontaminaatiolle (1).

Mikrobikontaminaatio voi tuotteen pilaantumisen lisäksi aiheuttaa ihoärsytystä, tulehduksia ja muitakin terveysongelmia, joten tuotteen säilyvyys on varmistettava käyttäjän turvallisuuden vuoksi (2).

EU-lainsäädäntö edellyttää, että tuotteen on oltava turvallinen käyttäjälle (3) ja että pakkausmerkinnöissä ilmoitetaan tuotteen säilyvyys (4).

Mitä fenoksietanoli on

Fenoksietanoli on synteettinen säilöntäaine, joka merkitään tuoteselosteessa nimellä Phenoxyethanol. Se tunnetaan myös kemiallisilla nimillä 2-phenoxyethanol ja ethylene glycol monophenyl ether (5).

Käyttöpitoisuus ja turvallisuus

Osa tuotteistamme sisältää fenoksietanolia tuotteesta riippuen 0,25—1%:n pitoisuudessa.

Euroopan Komission tiedekomitea SCCS on todennut fenoksietanolin turvalliseksi kosmetiikkakäytössä 1%:n maksimipitoisuudella (6). Myös Yhdysvalloissa toimiva riippumaton CIR-paneeli on todennut fenoksietanolin turvalliseksi 1%:n pitoisuudessa (7).

Fenoksietanolin ominaisuudet

Fenoksietanoli on alkoholijohdannainen, väritön ja nestemäinen aine. Se toimii laajakirjoisena säilöntäaineena ja on tehokas erityisesti gramnegatiivisia organismejä vastaan (8). Kosmeettisessa tuotteessa käytettynä fenoksietanoli:

Ei aiheuta ihon herkistymistä (9)
Ei yleisesti aiheuta ihoärsytystä <1%:n pitoisuudessa (10)
Aiheuttaa allergisia reaktioita vain hyvin harvoin (11)

Luontoperäiset säilöntäainevaihtoehdot

Luontoperäinen vaihtoehto synteettisille säilöntäaineille ovat mm. useat eteeriset öljyt, joilla on antimikrobisia ominaisuuksia. Ne eivät kuitenkaan yksinään riitä suojaamaan nestepohjaista tuotetta, koska ne eivät toimi laajakirjoisesti, vaan pelkästään tiettyjä mikro-organismeja vastaan (12).

Säilyvyyden takaaminen yksinomaan eteerisillä öljyillä vaatisi niiden käyttämistä erittäin suurissa pitoisuuksissa. Tämä on erityisen ongelmallista, koska eteerisillä öljyillä on vahva ominaistuoksu ja ne ovat yleisesti allergisoivia (13). Nämä ongelmat pätevät myös luontoperäisiin hajusteaineisiin, joita voidaan käyttää säilöntäaineina (14).

Pelkästään eteeristen öljyjen ja luontoperäisten hajusteaineiden käyttö säilöntäaineina ei sovi tuotesarjallemme, koska tuotteemme ovat suunniteltu hajusteherkkiä ja allergioista sekä ihon herkistymisestä kärsiviä ajatellen.

Viitteet
(1) Kosmeettisten valmisteiden säilöntäaineita käsittelevä ICCR:n työryhmä, ’Usein esitettyjä yleisiä ja teknisiä kysymyksiä kosmetiikassa käytetyistä säilöntäaineista’ (2016), s. 3—4 http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/17203/attachments/1/translations/
(2) Edellinen viite, s. 5
(3) Euroopan Parlamentin ja Neuvoston Asetus (EY) 1223/2009 kosmeettisista valmisteista [2004] L342/59, Artikla 3 http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX%3A32009R1223
(4) Euroopan Parlamentin ja Neuvoston Asetus (EY) 1223/2009 kosmeettisista valmisteista [2004] L342/59, Artikla 19(1)(c) http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX%3A32009R1223
(5) Lisää fenoksietanolin kemiallisista tiedoista: PubChem Open Chemistry Database https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/2-phenoxyethanol
(6) Euroopan Komission Tiedekomitea, ’Opinion on Phenoxyethanol’ (2016) SCCS/1575/16, s. 83 [PDF] http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_195.pdf
(7) Alkuperäinen arvio tehty vuonna 1990: Cosmetic Ingredient Review, ’Final Report on the Safety Assessment of Phenoxyethanol’, International Journal of Toxicology (1990) 9(2), s. 273—274 http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.3109/10915819009078737. CIR uudelleenarvioi fenoksietanolin turvallisuutta uusien tutkimusten perusteella vuonna 2007 samoin tuloksin: F.A. Andersen, ’Annual Review of Cosmetic Ingredient Safety Assessments: 2007-2010’, International Journal of Toxicology (2011) 30(2), s. 109S—113S http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1091581811412618?journalCode=ijtb
(8) Cosmetic Ingredient Review, ’Final Report on the Safety Assessment of Phenoxyethanol’, International Journal of Toxicology (1990) 9(2), s. 259—263 http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.3109/10915819009078737
(9) Euroopan Komission Tiedekomitea, ’Opinion on Phenoxyethanol’ (2016) SCCS/1575/16, s. 68 [PDF] http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_195.pdf
(10) Cosmetic Ingredient Review, ’Final Report on the Safety Assessment of Phenoxyethanol’, International Journal of Toxicology (1990) 9(2), s. 272 http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.3109/10915819009078737
(11) Edellinen viite, s. 272. Katso myös: Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys, ’Kosmetiikan Säilöntäaineet ja Allergia’ (2014) https://www.kosmetiikka-allergia.fi/prime_12.aspx
(12) A. Varvaresou et al., ’Self-preserving cosmetics’, International Journal of Cosmetic Science (2009) 31(3), s. 169 http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1468-2494.2009.00492.x/full
(13) Edellinen viite, s. 169. Katso myös: M. Dyrgaard Lundov et al., ’Contamination versus preservation of cosmetics: a review on legislation, usage, infections, and contact allergy’, Contact Dermatitis (2009) 60(2), s. 73 http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0536.2008.01501.x/full sekä Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys, ’Kosmetiikan Säilöntäaineet ja Allergia’ (2014) https://www.kosmetiikka-allergia.fi/prime_12.aspx
(14) Tietoa hajusteallergeeneista esimerkiksi: Euroopan Komission Tiedekomitea, ’Opinion on fragrance allergens in cosmetic products’ (2012) SCCS/1459/11 [PDF] http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_102.pdf

Kyllä, kaikki käyttämämme öljyt ovat kylmäpuristettuja.

Valmistusmenetelmällä on suuri vaikutus öljyn laatuun ja koostumukseen. Kylmäpuristus on hellävaraisin ja luonnollisin valmistusmenetemälmä sekä ehto öljyn luomusertifiointiin. Kaikki tuotteissamme käytetyt öljyt ovat luomusertifioituja.

Kyllä, käytössämme olevalla palmuöljyllä on EcoSocial Certification -sertifikaatti. Tämä järjestö tukee ja valvoo kestävän palmuöljytuotannon hankkeita sekä pyrkii vähentämään palmuöljytuotannon haitallisia vaikutuksia sertifioinnin avulla.

Suosittelemme, että testaat jokaisen tuotteen ihollasi ennen käyttöä, mikäli epäilet tai tiedät olevasi yliherkkä jollekin ainesosalle. Suosittelemme myös lukemaan tuoteselosteen tarkasti sekä käymään läpi Olivia Klein -tuotteiden yleisimmät allergeenit ennen käyttöä.

Keliakialiiton virallinen kanta on, että hydrolysoitu vehnä sopii jopa gluteenittomaan ruokavalioon. On kuitenkin suositeltavaa, että testaat tuotteen omalla ihollasi ennen käyttöä, mikäli epäilet tai tiedät olevasi yliherkkä jollekin ainesosalle.

Hydrolyysissä viljan proteiini pilkkoutuu pienemmiksi peptideiksi tai vapaiksi aminohapoiksi esimerkiksi entsyymien toiminnan vaikutuksesta. Menetelmä muokkaa olennaisesti alkuperäisen viljan koostumusta ja sen tarkoituksena on hyödyntää mm. vehnän luontaiset kosteutta sitovat ja ihoa pehmittävät ominaisuudet tuotteessa.

Kyllä, kaikki tuotteemme ovat turvallisia käytettäväksi raskauden aikana.

Kyllä, tämä on täysin normaalia, kun siirrytään käyttämään tehokkaita ja hoitavia ihonhoitotuotteita. Tämän siirtymävaiheen aikana ihosi syväpuhdistuu, mikä valitettavasti ilmenee mm. kasvoille tulevina näppylöinä. Siirtymävaiheen kesto on hyvin henkilökohtainen, mutta pisimmillään se kestää vain muutaman viikon.

Ennen kuin aloitat OK-tuotteiden käytön on syytä huomioida, että ne sisältävät korkeita hoitoainepitoisuuksia. Käytä tuotetta vain suositeltuja määriä ja lisää käyttömäärää vähän kerrallaan tarpeen mukaan. Tuotteiden liikakäyttö voi johtaa ihon ylihoitotilaan, joka voi aiheuttaa kutinaa, lievää kirvelyä tai pientä näppylöintiä. Nämä oireet katoavat hoidon jatkuessa.

Tuotteiden käyttö on syytä lopettaa, mikäli iholla tuntuu poltetta tai jatkuvaa kuumotusta, tai mikäli iholla näkyy selvää ihottumaa. Suosittelemme testaamaan tuotteen iholla ja käymään läpi Olivia Klein -tuotteiden yleisimmät allergeenit ennen käyttöä.

Aminohappojen ja suolojen seos, eli ihon luonnollinen happovaippa, peseytyy helposti pois, koska se on vesiliukoinen. Tämä heikentää solujen kykyä säilyttää kosteutensa ihon pinnalla. Käyttäessämme voimakkaita saippuoita, pesuaineita tai altistuessamme liuottimille, nämä ihon ainesosat peseytyvät pois. Iho menettää kykyään säilyttää kosteutta, jolloin se alkaa kuivua ja halkeilla.

Kaikki elimistön solut tarvitsevat nestettä. Myös ihossa on vettä ja se tarvitsee vettä kosteustasapainon ylläpitämiseksi. Aikuisen painosta keskimäärin 60% on vettä. Tästä 2/3 on solujen sisällä ja 1/3 solujen ulkotilassa ja veressä. Voidaan siis sanoa, että veden juominen pitää kehon nestetasapainoa kunnossa ja tätä kautta ’kosteuttaa kehoa’, mutta valitettavasti tämä ei vaikuta lainkaan ihon pintakerrokseen.

Kosteusvoiteet ovat avainasemassa sekä kosteuden lisäämisessä iholle että ihon pitämisessä kosteutettuna. Toistuva kosteusvoiteen käyttö lisää oleellisesti ihon vesipitoisuutta ja normalisoi solujen uusiutumisen. Tämän vuoksi kosteusvoiteen säännöllinen käyttö on erittäin tärkeää. On kuitenkin syytä muistaa, että liika on liikaa – kosteusvoiteiden käytössäkin.

Valitettavasti Hair Care -hoitoemulsiota ei suositella käytettäväksi saunassa.

Hiukset sisältävät vettä ja rasva-aineita, jotka alkavat haihtua ja palaa jo 40–50 asteen lämpötilassa. Tästä syystä hiukset on syytä suojata suoralta auringonpaisteelta ja erityisesti saunan kuumuudelta. Paras suojaus saunan kuumuutta vastaan saavutetaan jättämällä hiukset kuiviksi ja peittämällä ne kostealla pyyhkeellä.

Mikäli hiuksissa on muotoilutuotteita, tai niihin on edellisen pesun yhteydessä käytetty silikonipitoista shampoota ja/tai hoitoainetta, on hiukset syytä pestä ennen saunaan menoa, etteivät kiinnitysaineet tai silikonit pala kiinni hiuksiin. Älä koskaan pese hiuksia tai käytä hiustenhoitotuotteita, naamioita tai öljyhoitoja kuumassa saunassa.