Ei ole yhdentekevää, mitä ihollesi laitat

Naisen hörpätessä aamukahviaan hän on jo altistunut 126 eri kemikaalille 12 eri tuotteessa, joita hän on käyttänyt kasvoilleen ja hiuksiinsa. Osa näistä haitallisista aineista on hormonihäiritsijöitä, ympäristöestrogeeneja. Ne nimensä mukaisesti häiritsevät hormonitoimintaa.

Myös huimasti lisääntyneen allergian ja synteettisen kosmetiikan välillä epäillään olevan yhteys. Tiettyjen säilöntäaineiden lisääntynyt käyttö kosmeettisissa valmisteissa on johtanut myös yliherkkyyden lisääntymiseen. Pahinta on, että useiden kemiallisten yhdisteiden vaikutuksia emme vielä edes tunne.

Me unohdamme, että iho on aktiivinen elin, jonka läpi imeytyy paljon aineita. Ei siis ole yhdentekevää, mitä pesuaineita käytät, tai mitä voiteita, seerumeja ja meikkejä ihollesi laitat. Käyttämällä puhdasta, luontoperäistä ja lisäaineetonta kosmetiikkaa vähennät merkittävästi elimistölle haitallisten aineiden määrää. Samalla edistät ympäristön hyvinvointia.

—Paula Heinonen

Paula Heinonen on diplomi-insinööri (mikrobiologia, biokemia ja teollisuustalous) ja tekniikan lisensiaatti (mikrobiologia, biotekniikka, elintarviketeknologia ja teollisoikeudet). Hän on kouluttautunut funktionaaliseen lääketieteeseen USA:ssa, Kanadassa ja Euroopassa. Hän on ollut useita vuosia Funktionaalisen Medisiinan seura ry:n hallituksen jäsen. Hän toimi tutkijana kansainvälisessä biotekniikka‐ ja ravitsemusalan yhtiössä useita vuosia ja sittemmin samassa yhtiössä teollisoikeuksien parissa ja vastasi tutkimuksen suojaamisesta mm. ravitsemuksen, geenitekniikan ja entsymologian sekä terveysvaikutteisen ravinnon alalla. Vuodesta 1997 hän on kouluttanut ja luennoinut kymmenille tuhansille ihmisille työhyvinvoinnista, ravitsemuksesta ja erilaisista terveysongelmista ympäri Suomea niin yrityksissä kuin yleisötilaisuuksissakin. Paula kouluttaa myös ravitsemuksen ammattilaisia (FLT Ravintovalmentaja®) ja funktionaalista lääketiedettä terveydenhuollon ammattilaisille sekä tekee Terveyden Avaimet -radio-ohjelmaa yhdessä muusikko Mikko Siltalan kanssa. Paula on kirjoittanut kolme terveystiedekirjaa.

www.paulaheinonen.fi
www.terveydentukipilarit.fi