— päivittäinen ihonhoito —

Atooppisen ja Kuivan Ihon Hoito

Nämä ohjeet ovat tarkoitettu vain neuvoa antavaksi ja perustuvat Olivia Klein -tuotteisiin ja niiden käyttöön.

Atooppisen ja kuivan ihon peruspiirteitä ovat hilseily ja kutina. Iho tarvitsee jatkuvaa hoitoa, mutta oireita voidaan rauhoittaa ja saada jopa loppumaan hyvällä hoidolla ja sopivilla hoitotuotteilla.

Atooppisen ja kuivan ihon hoidossa painotamme kahta asiaa: puhtautta ja kosteutusta. Iho tulisi puhdistaa päivittäin. Kuuma vesi saattaa kuivattaa ihoa, joten haalean veden käyttö on suositeltavaa. Ihon voimakasta hankaamista tulee välttää ja pesussa kannattaa käyttää saippuan sijaan voide- tai öljypesua, jotka suojaavat ihoa kuivumiselta.

Liian rasvainen voide voi ärsyttää ihoa, joten kaikkein rasvaisimman tuotteen sijaan kannattaa valita mahdollisimman kevyt ja tehokkaasti kosteuttava hoitotuote, jota lisätään useita kertoja päivässä. Jos iho kirvelee, hoitotuotteet kannattaa levittää aina kostealle iholle. Jatkuva ihon kosteuttaminen ja hoitonesteen käyttö on nopea helpotus kutinaan, mikä samalla rauhoittaa kuumotusta ja hilseilyä.

Kasvojen Puhdistus
Kasvojen Kosteutus
Vartalon Hoito
Ihon Tehohoito
Ihon Erityistarpeet

Kasvojen Puhdistus

Atooppisen ja kuivan ihon hoidossa suosittelemme välttämään ihon puhdistamista pelkällä vedällä, sillä vesi voi kuivattaa ihoa entisestään. Erityisesti kasvojen pesun yhteydessä on hyvä käyttää pesuliinaa, mikä on hellävarainen tapa kuoria iholta kuollutta ihosolukkoa ja tuoda helpotusta pintakuivuudesta johtuvaan hilseilyyn.

Kasvojen päivittäiseen puhdistamiseen suosittelemme kauran versouutetta ja luomuhunajaa sisältävää Sensitive Wash -puhdistusgeeliä. Se puhdistaa ihon hellävaraisesti ja auttaa ihoa säilyttämään kosteutta pesun yhteydessä. Sensitive Wash soveltuu myös meikin puhdistamiseen.

 • Sensitive Wash

  Puhdistusgeeli kuivalle ja herkälle iholle

  23.30 / 150 ml

Silmämeikin poisto kannattaa tehdä vanupuhdistuksena ennen kasvojen pesua. Oil Wash & Care -pesuöljy sekä Cream & Wash -pesuvoide soveltuvat erinomaisesti silmämeikin poistoon ja ihon päivittäiseen vedettömään puhdistamiseen. Silmämeikit ja meikkivoiteet usein sisältävät runsaasti väripigmenttejä, joten niiden poistamiseen voidaan tarvita kaksi puhdistuskertaa.

Säännöllinen ihon kuorinta ja 2—3 kertaa viikossa tehty naamiohoito tehostavat ihon puhdistumista, elvyttävät ihon toimintoja ja auttavat saavuttamaan ihanteellisen kosteustasapainon. Mikäli iho on erityisen herkkä, ohentunut tai siinä on ihottumaa, suosittelemme käyttämään kuorinnan sijaan pelkkää naamiohoitoa.

Kalamiinijauhetta, ruususavea ja natriumbikarbonaattia sisältävä Deep Peel -kuorintajauhe poistaa tehokkaasti ihon pinnalle kertyneitä kuolleita ihosoluja ja syväpuhdistaa epäpuhtauksia. Aktiivihiilipohjainen Detox Masque on hellävarainen hoitonaamio, joka puhdistaa, rauhoittaa ja pehmentää ihoa.

 • Deep Peel

  Syväpuhdistava kuorintajauhe

  9.10 / 30 gr
 • Detox Masque

  Aktiivihiilipohjainen hoitonaamio

  13.40 / 50 ml

Kasvojen Kosteutus

Hoitonesteen säännöllinen käyttö on perusta kasvojen ja vartalon kosteutushoidolle. Levitä hoitoemulsio tai voide aina hoitonesteellä sumutetulle iholle ilman pyyhekuivausta erityisesti ihon puhdistamisen jälkeen. Riittävän kostea iho helpottaa voiteen levittämistä, imeyttää sen syvemmälle ja vähentää samalla mahdollista kuivan ihon kirvelyä. Suosittelemme, että paksun voidekerroksen sijaan hoitonestettä ja voidetta lisätään maltillisesti useita kertoja päivän mittaan tai aina tarpeen mukaan.

Suosittelemme atooppiselle ja kuivalle iholle Hydra Spray Toner ja Sensitive Spray Toner -hoitonesteitä. Tehokkaasti kosteuttava Hydra Spray Toner tuo iholle ihanteellisen kosteuspitoisuuden ja auttaa ehkäisemään ihon kuivumista. Runsaasti ruusunkukkavettä sisältävä Sensitive Spray Toner rauhoittaa herkkää tai ärtynyttä ihoa ja tasoittaa eri syistä johtuvaa ihon punoitusta.

Kasvojen kosteutushoitoon suosittelemme Balance Cream -voidetta ja Hydra Lotion -hoitoemulsiota. Ruusunkukkavettä ja luonnonöljyjä sisältävä Balance Cream on täyteläinen voide, joka rauhoittaa ihoärsytystä ja kuivuudesta johtuvaa hilseilyä. Tehokosteuttava Hydra Lotion on kevyt hoitoemulsio, joka soveltuu erityisesti päiväkäyttöön ja meikin alle hillitsemään ihon pintakuivuutta.

Vartalon Hoito

Hair & Body Wash on kaikille ihotyypeille soveltuva tuoksuton hoitoshampoo ja suihkugeeli. Se puhdistaa hellävaraisesti ihoa kuivattamatta ja rauhoittaa ärtynyttä ja kutisevaa päänahkaa.

Suosittelemme atooppiselle ja kuivalle iholle erityisesti vedetöntä puhdistamista pesuvoiteella tai -öljyllä. Ne ovat erinomainen tapa puhdistaa iho vaikuttamatta sen kosteus- tai rasvatasapainoon. Pesun yhteydessä ne jättävät ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi ilman hoitoemulsion tai voiteen tarvetta. Oil Wash & Care -pesuöljy soveltuu myös päivittäiseen intiimipesuun ja kuivien limakalvojen kosteutushoitoon.

Hoitonesteen säännöllinen käyttö on perusta kasvojen ja vartalon kosteutushoidolle. Levitä hoitoemulsio tai voide aina hoitonesteellä sumutetulle iholle ilman pyyhekuivausta erityisesti ihon puhdistamisen jälkeen. Riittävän kostea iho helpottaa voiteen levittämistä, imeyttää sen syvemmälle ja vähentää samalla mahdollista kuivan ihon kirvelyä. Suosittelemme, että paksun voidekerroksen sijaan hoitonestettä ja voidetta lisätään maltillisesti useita kertoja päivän mittaan tai aina tarpeen mukaan.

Vartalon kosteutushoitoon suosittelemme Hydra Spray Toner ja Mineral Spray Toner -hoitonesteitä. Tehokkaasti kosteuttava Hydra Spray Toner tuo iholle ihanteellisen kosteuspitoisuuden ja auttaa ehkäisemään ihon kuivumista. Luomuviljeltyjä merileviä ja merisuolaa sisältävä Mineral Spray Toner rauhoittaa tehokkaasti ihoärsytystä ja kutinaa.

Vartalon kosteutushoitoon suosittelemme Base Lotion ja Optimal Lotion -hoitoemulsioita. Base Lotion on kevyt hoitoemulsio ihon päivittäiseen kosteutushoitoon. Maitojauhetta ja luomuhunajaa sisältävä Optimal Lotion kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja edesauttaa ihon luonnollista kuoriutumista, tuoden helpotusta kuivan ihon hilseilyyn.

 • Base Lotion

  Hoitoemulsio vartalolle ja kasvoille

  21.20 / 200 ml
 • Optimal Lotion

  Hoitoemulsio kuivan ja hilseilevän ihon hoitoon

  23.10 / 150 ml

Cream & Wash -pesuvoide ja Oil Wash & Care -pesuöljy toimivat myös pehmentävinä hoitotuotteina ihon kuivimmille alueille sekä ihottumien, kovettumien tai karstaisen ihon pehmittämiseen. Pesuvoide on erityisen tehokas kosteuttaja myös voidehauteena tai -naamiona käytettäessä niin vartalolla kuin kasvoillakin.

Ihon Tehohoito

Seerumeiden käyttö on parasta mahdollista tehohoitoa iholle. Niiden avulla saadaan aikaan nopeita ja näkyviä hoitotuloksia, sillä ne sisältävät huomattavasti korkeamman määrän tehokkaita ainesosia kuin voiteet. Olennaista on tarkkailla ihon hoitotarvetta ja muutoksia päivittäin ja annostella seerumin käyttöä tarpeen mukaan.

Suosittelemme atooppiselle ja kuivalle iholle Hydra ja Vitamin -seerumeita. Hyaluronihappoa ja niasiinia (B3-vitamiinia) sisältävä Hydra Serum syväkosteuttaa ja rauhoittaa kuivaa, ärtynyttä ihoa. Runsaasti C-vitamiinia ja marjauutteita sisältävä Vitamin Serum pehmentää ja ravitsee elotonta ihoa ja tukee sen uudistumista.

Hoitotiivisteiden tarkoituksena on kohdistettu tehohoito. Hoitotiivisteitä tulee käyttää pieniä määriä kerrallaan ja vain niille tarkoitetulla hoitoalueella. Paras hoitotulos saavutetaan säännöllisellä käytöllä.

Antioksidanttisia luonnonöljyjä ja -uutteita sisältävä Restore Concentrate kosteuttaa ja ravitsee silmänympärys- ja huulten alueen ohutta ihoa. Se toimii erinomaisesti tukemaan kuivasta ihosta johtuvien juonteiden ennaltaehkäisyä. DMAE- ja MSM-yhdisteitä sisältävä Revive Concentrate kosteuttaa ja tasoittaa ihoa, parantaen jo syntyneiden juonteiden ulkonäköä.

Ihon Erityistarpeet: Kutinan ja Hilseilyn Hoito

Aloe Berry Jelly on kosteuttava hoitogeeli hankaumien, kutinan ja ihoärsytyksen hoitoon. Se sisältää aloe veraa, antimikrobista vilja-alkoholia ja antioksidanttista mustikkauutetta. Se soveltuu käytettäväksi paikallisille hoitoalueille niin vartalolla kuin kasvoillakin.

Mineral Spray Toner on luomuviljeltyjä merileviä ja merisuolaa sisältävä hoitoneste, joka hillitsee tehokkaasti ihon kutinaa ja kuumotusta koko vartalolla. Tätä tuotetta ei suositella sumutettavan suoraan kasvoille.

Kutinan, hilseilyn tai ihottuman hoitoon silmänympärysalueella suosittelemme Eye Care Jelly -hoitogeeliä. Erittäin kevyen koostumuksen vuoksi se sopii käytettäväksi myös liikkuvan luomen alueella.

Kuivan, kutisevan ja hilseilevän hiuspohjan sekä hiuspohjan ihottuman hoitoon suosittelemme voidepesua.

 • Eye Care Jelly

  Hoitogeeli silmänympärysiholle ja huulille

  18.80 / 30 ml